Η OPPO θα φέρει το AI σε όλα τα τηλέφωνά της, και όχι μόνο στα flagship

6 Ιουνίου, 2024

Πριν λίγο καιρό η OPPO ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει ένα ειδικό κέντρο έρευνας και ανάπτυξης για την παραγωγή εμπειριών τεχνητής νοημοσύνης με επίκεντρο τον χρήστη.
Για να δείξει μάλιστα την προσήλωσή της στην τεχνητή νοημοσύνη ανακοίνωσε ότι θα εξοπλίσει με AI όλα τα κινητά της τηλέφωνα.

Σε ένα δελτίο τύπου, η OPPO ανακοίνωσε ότι δεσμεύεται να «κάνει τα τηλέφωνα AI προσιτά σε όλους». Για να το πετύχει αυτό, η εταιρεία λέει ότι δεν θα περιορίζει πλέον τη γενεσιουργό τεχνητή νοημοσύνη σε κορυφαίες συσκευές ή σε επιλεγμένους χρήστες. Αντ ‘αυτού, ο κατασκευαστής λέει ότι σχεδιάζει να φέρει πλήρη μετασχηματισμό και αναδιάρθρωση του οικοσυστήματος των τηλεφώνων AI για να φέρει τα LLM σε όλες τις σειρές προϊόντων της.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο Overseas MKT, Sales, and Service της OPPO Billy Zhang:

Για πρώτη φορά στον κλάδο, η OPPO φέρνει την AI σε όλες τις σειρές προϊόντων. Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, αναμένουμε να φέρουμε τα χαρακτηριστικά generative AI σε περίπου 50 εκατομμύρια χρήστες.
Η OPPO δεν σκοπεύει απλώς να κάνει την AI πιο προσιτή σε όλο το οικοσύστημά της, αλλά θέλει επίσης να επεκτείνει τον αριθμό των εμπειριών AI που προσφέρει στους πελάτες της. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με την Google για να φέρει χαρακτηριστικά όπως το AI Writer και το AI Recording Summary στα κινητά της. Συνεργάζεται επίσης με τη MediaTek για να «ενισχύσει την αποθήκευση των τσιπ και την υπολογιστική απόδοση σε μελλοντικά μοντέλα-ναυαρχίδες της OPPO». Και μέσω μιας συνεργασίας με τη Microsoft, τα μελλοντικά τηλέφωνα της OPPO θα αποκτήσουν λειτουργίες για τη βελτίωση της σύνδεσης μεταξύ τηλεφώνων και desktop AI.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το Color OS της OPPO τρέχει στα τηλέφωνά της και στις συσκευές Realme. Το Oxygen OS για τα κινητά της OnePlus μοιράζεται επίσης μια βάση κώδικα με το Color OS. Αυτό σημαίνει ότι πολλά από τα χαρακτηριστικά AI που βρίσκονται σε εξέλιξη θα μπορούσαν να βρουν τον δρόμο τους και στα κινητά των άλλων θυγατρικών brand.

Huawei skin banner L
Huawei skin banner R