Η Apple αποκαλύπτει πόσο καιρό θα υποστηρίζει τα iPhone, και είναι λιγότερο από την Google και τη Samsung

6 Ιουνίου, 2024

Η Apple έχει ορίσει επίσημα μια εγγυημένη περίοδο υποστήριξης λογισμικού της τάξεως των 5 ετών για τις συσκευές iPhone. Αυτό επιβεβαιώνει ότι, προς το παρών, εταιρείες όπως η Google και η Samsung υποστηρίζουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα τις ναυαρχίδες τους.

Στις 29 Απριλίου τέθηκε σε ισχύ ο νέος κανονισμός PSTI στο Ηνωμένο Βασίλειο ο οποίος περιλαμβάνει νέες απαιτήσεις για προϊόντα που συνδέονται με το διαδίκτυο, ώστε να διασφαλίζεται η ασφάλεια και η ιδιωτικότητα των χρηστών. Μία από αυτές τις απαιτήσεις για τις εταιρείες είναι να ορίσουν μια «καθορισμένη περίοδο υποστήριξης». Ο όρος αυτός αναφέρεται στην ελάχιστη περίοδο υποστήριξης ενημερώσεων που θα λαμβάνουν τα προϊόντα τους. Αυτό ανάγκασε και την Apple να επιβεβαιώσει επίσημα για πρώτη φορά την ελάχιστη περίοδο κατά την οποία οι συσκευές, όπως το iPhone, θα λαμβάνουν εγγυημένες ενημερώσεις.

Η Apple δεν είχε ποτέ στο παρελθόν περιγράψει λεπτομερώς πόσες ενημερώσεις θα λαμβάνουν τα κινητά της. Ωστόσο μετά τις απαιτήσεις του PSTI, η εταιρεία αναγκάστηκε να ορίσει επίσημα μια 5ετή «καθορισμένη περίοδο υποστήριξης» για τις συσκευές iPhone. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για μια ελάχιστη περίοδο. Έτσι, η εταιρεία μπορεί να στέλνει ενημερώσεις για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, όπως έχει κάνει και στο παρελθόν.

Για παράδειγμα, το iPhone XS θα γίνει 6 ετών τον Σεπτέμβριο αλλά συνεχίζει να λαμβάνει ενημερώσεις πέραν της πενταετίας που εγγυάται η Apple. Η «καθορισμένη περίοδος υποστήριξης» αρχίζει να μετράει από την «πρώτη ημερομηνία προμήθειας», σύμφωνα με το έγγραφο. Στην περίπτωση του iPhone 15 Pro Max, η ημερομηνία πρώτης προμήθειας είναι η 22η Σεπτεμβρίου 2023. Η Samsung και η Google προηγούνται όσον αφορά τις εγγυημένες ενημερώσεις καθώς έχουν εγγυηθεί ρητά 7 χρόνια υποστήριξης λογισμικού. Αυτό ισχύει για τη σειρά Pixel 8 και Galaxy S24. Το Pixel 8a, το τελευταίο mid-ranger της Google, διαθέτει επίσης την ίδια υποστήριξη λογισμικού ενώ στην περίπτωση της Samsung, μόνο η σειρά Galaxy S24 εγγυάται αυτή τη μεταχείριση και οι συσκευές μεσαίας κατηγορίας πέφτουν στα 4 χρόνια.

Huawei skin banner L
Huawei skin banner R