Το Gorilla Glass 7i της Corning υπόσχεται πιο ανθεκτικές οθόνες στα τηλέφωνα μεσαίας κατηγορίας

7 Ιουνίου, 2024

Η Corning, η εταιρεία που προστατεύει τις οθόνες των κινητών μας με το Gorilla Glass, μόλις κυκλοφόρησε το Gorilla Glass 7i, το οποίο απευθύνεται σε smartphones μεσαίας κατηγορίας. Η εταιρεία αποκάλυψε επίσης ότι η OPPO θα είναι η πρώτη που θα ενσωματώσει το Gorilla Glass 7i στις επερχόμενες συσκευές της.

Τα προστατευτικά κρύσταλλα των κινητών έχουν βελτιωθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια. Για παράδειγμα το Galaxy S24 Ultra που χρησιμοποιεί το πιο πρόσφατο Gorilla Armor της Corning, το οποίο όχι μόνο προσφέρει απόλυτη προστασία από πτώσεις και γρατζουνιές αλλά αποτρέπει και τις αντανακλάσεις της οθόνης.

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι τα κορυφαία κρύσταλλα της Corning σχεδιάζονται για τα αντίστοιχα κορυφαία κινητά που κυκλοφορούν στην αγορά. Έτσι τα πιο προσιτά τηλέφωνα για να διατηρήσουν το κόστος χαμηλό αναγκάζονται να χρησιμοποιούν κρύσταλλα προηγούμενων γενιών όπως το Gorilla Glass 3 ή το Gorilla Glass 5.

Αναρωτιέστε γιατί υπάρχει Gorilla Glass 7i αλλά όχι Gorilla Glass 7; Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η έβδομη γενιά του Gorilla Glass μετονομάστηκε σε Gorilla Glass Victus, σηματοδοτώντας μια αλλαγή στο branding της Corning.

Η Corning ισχυρίζεται ότι το Gorilla Glass 7i μπορεί να αντέξει πτώσεις από ύψος έως και ενός μέτρου σε επιφάνειες που έχουν σχεδιαστεί για να μιμούνται την άσφαλτο. Σύμφωνα με την εταιρεία οι ανταγωνιστικές προτάσεις δεν τα καταφέρνουν ούτε καν στο μισό μέτρο. Το κορυφαίο Gorilla Glass Victus ισχυρίζεται ότι προστατεύει τις συσκευές από πολλαπλές πτώσεις από ύψος έως και 2 μέτρα. Επιπλέον, η Corning ισχυρίζεται ότι το Gorilla Glass 7i είναι έως και δύο φορές πιο ανθεκτικό στις γρατζουνιές από τους ανταγωνιστές του. Φυσικά είναι δύσκολο να επαληθεύσουμε τους ισχυρισμούς της Corning για την αντοχή του νέου της κρυστάλλου οπότε θα πρέπει να την πιστέψουμε. Τουλάχιστον μέχρι να δοκιμάσουμε ένα κινητό που να φοράει το 7i.

CORNING

Huawei skin banner L
Huawei skin banner R