Η Polestar μας δείχνει την πρώτη της προσπάθεια για είσοδο στον κόσμο των κινητών

10 Νοεμβρίου, 2023

Ο σουηδός κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Polestar, πρόσφατα μας ενημέρωσε ότι σκοπεύει να μπει στον χώρο των smartphones. Την δήλωση αυτή επιβεβαίωσε και επίσημα η εταιρεία η οποία μοιράστηκε μαζί μας ένα βίντεο στο οποίο μπορούμε να δούμε μερικές σχεδιαστικές λεπτομέρειες του νέου Polestar Phone!

Το κινητό εντυπωσιάζει με την flat σχεδίαση του και το μεταλλικό του πλαίσιο ενώ στο πίσω μέρος ξεχωρίζει το μεγάλο logo της Polestar αλλά και η κύρια κάμερα η οποία έχει χρυσούς δακτυλίους. Σε γενικές γραμμές θα λέγαμε ότι η σχεδιαστική γλώσσα εδώ είναι συνεπής με αυτή των οχημάτων της εταιρείας, και το κινητό δεν αντιγράφει κάποιο γνωστό smartphone αλλά κρατάει την δική του προσωπικότητα.

Οι πιο παρατηρητικοί (και γνώστες) ίσως να πρόσεξαν κάποια ομοιότητα με τα κινητά της σειράς Meizu 20. Η ομοιότητα αυτή υπάρχει και έχει και εξήγηση καθώς στην παρουσίαση μίλησε ο πρόεδρος του Star Chronicle Meizu Group, Shen Ziyu, επιβεβαιώνοντας τη συνεργασία των δύο εταιρειών. Οι αναφορές δείχνουν ότι το Polestar Phone θα ενσωματωθεί με τα αυτοκίνητα Polestar, τρέχοντας το έξυπνο σύστημα Polestar OS. Και εδώ οι γνώστες θα δουν την ομοιότητα του interface με το FlymeOS της Meizu.

Διαφοροποιώντας το Polestar Phone από τις προσφορές της Meizu, ο Shen Ziyu τόνισε τη θέση της συσκευής στα «ψηλά πατώματα» ως “smartphone υψηλών προδιαγραφών”, κάνοντας σύγκριση με τη σειρά Porsche Design της Huawei, τονίζοντας μάλιστα και μια στοχευμένη τιμή 10.000 γιουάν (1300+ ευρώ). Το κόστος αυτός αυτομάτως βάζει την συσκευή στα επίπεδα των premium smartphones.
Φυσικά διαχώρισε το κινητό αυτό από την σειρά της Meizu, τονίζοντας ότι απευθύνεται σε ιδιοκτήτες αυτοκινήτων Polestar οι οποίοι θα μπορούν να εκμεταλλευτούν και τις διάφορες λειτουργίες του οικοσυστήματος της εταιρείας.

Όλο και πιο συχνά τον τελευταίο καιρό βλέπουμε παραδοσιακούς κατασκευαστές κινητών να δείχνουν ενδιαφέρον για τα ηλεκτρικά οχήματα (βλέπε Huawei και Xiaomi). Λογικό θα πει κανείς μιας και το αυτοκίνητο τείνει να γίνει άλλο ένα gadget που μπορούν να προσθέσουν οι εταιρείες στα οικοσυστήματα τους. Το μέλλον αναμένεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.