Το πρώτο wearable με τεχνητή νοημοσύνη είναι εδώ και φιλοδοξεί να εξαφανίσει τα κινητά

10 Νοεμβρίου, 2023

Τον Απρίλιο, ο πρώην βετεράνος της Apple και συνιδρυτής της Humane, Imran Chaudhri εμφανίστηκε σε μια ομιλία TED για να παρουσιάσει το πρώτο προϊόν της νέας του επιχείρησης – έναν μικροσκοπικό προβολέα τεχνητής νοημοσύνης που λειτουργεί όπως το ChatGPT και φοριέται στα ρούχα. Η εταιρεία πλέον λανσάρει επίσημα τη συσκευή με τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης, δίνοντάς της το όνομα AI Pin.

Το AI Pin της Humane είναι μια αρκετά μικρή συσκευή τετράγωνου σχήματος η οποία χρησιμοποιεί μαγνήτες για να προσαρτάται στα ρούχα σας ή σε άλλες επιφάνειες.


Η τροφοδοσία του AI Pin γίνεται από έναν επεξεργαστή Snapdragon, χωρίς όμως να έχει αποσαφηνιστεί ποιο chip ακριβώς χρησιμοποιεί. Η καρφίτσα διαθέτει επίσης ένα touchpad, μια κάμερα και έναν μικροσκοπικό ενσωματωμένο προβολέα. Υπάρχει και μια θήκη που το συνοδεύει η οποία φυσικά φροντίζει και για την φόρτιση της συσκευής, όπως ακριβώς και στα ασύρματα ακουστικά.

Όσον αφορά την κάμερα, είναι ικανή να τραβήξει λήψεις και βίντεο σε ανάλυση 13MP. Για να χρησιμοποιήσετε την κάμερα ωστόσο, θα πρέπει να αφυπνίσετε χειροκίνητα τη συσκευή πατώντας ή σύροντας το touchpad. Όταν η συσκευή είναι ενεργοποιημένη, θα ανάψει το “Trust Light”, το οποίο θα ενημερώνει εσάς και τους συνομιλητές σας ότι πραγματοποιεί λήψη, εγγραφή ή συλλογή δεδομένων.

Το κύριο χαρακτηριστικό που προβάλλει αυτή η έξυπνη καρφίτσα είναι η ενσωμάτωση AI, η οποία εκτελείται από το GPT-4 της OpenAI. Μπορεί να χειριστεί ενέργειες όπως η αποστολή μηνυμάτων με βάση τη φωνή, η μετάφραση γλωσσών και πολλά άλλα. Υπάρχει επίσης μια λειτουργία “catch me up”, η οποία μπορεί να λάβει πληροφορίες από τις συναντήσεις σας και να τις αποτυπώσει σε γρήγορα bullet points. Μέσω του λειτουργικού συστήματος Cosmos OS, η καρφίτσα είναι σε θέση να κατευθύνει τα ερωτήματα στα σωστά εργαλεία αυτόματα, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα χρειάζεται πια να κατεβάζετε εφαρμογές για τα πάντα.

Εκτός από την τιμή των 699 δολαρίων, θα πρέπει επίσης να πληρώσετε για τη μηνιαία συνδρομή Humane των 24 δολαρίων. Αυτή η συνδρομή τοποθετεί τη συσκευή στο δίκτυο της T-Mobile για κάλυψη δεδομένων και σας δίνει έναν αριθμό τηλεφώνου για χρήση. Σύμφωνα με το Wired, το AI Pin θα είναι διαθέσιμο για προπαραγγελία από τις 16 Νοεμβρίου αλλά δεν θα αρχίσει να αποστέλλεται πριν από τις αρχές του 2024.

HUMANE