Η premium compact φωτογραφική, δια χειρός Panasonic

22 Αυγούστου, 2018

Πριν από 4 περίπου χρόνια είχα την τύχη να «παίξω» για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα με μια φανταστική premium compact φωτογραφική, την Panasonic LX100.
Η μηχανή αυτή ήταν μια πραγματική αποκάλυψη για εμένα, καθώς χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια ή γνώσεις μπορούσες να τραβήξεις απίστευτα εντυπωσιακές φωτογραφίες. Δεν είναι τυχαίο ότι οι απανταχού reviewers την λάτρεψαν και έγραψαν ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια για την ποιότητα και την ευχρηστία της.

Τώρα όπως φαίνεται επιτέλους ήρθε η ώρα να αναβαθμιστεί η μικρή LX100 καθώς η Panasonic παρουσίασε την LX100 mark II. Και μιλάμε για πραγματική αναβάθμιση καθώς τα πάντα επάνω της είναι καινούργια!

 

 

Ο αισθητήρας είναι multi-aspect 4/3 MOS ανάλυσης 21.77 megapixels, κάτι που σημαίνει ότι σε 4:3 η ανάλυση είναι 17MP. Αυτό το νούμερο είναι 1,6 φορές μεγαλύτερο από αυτό που δίνει ένας αισθητήρας 1 ίντσας!
Ένας διακόπτης στην επάνω πλευρά της μηχανής επιτρέπει την γρήγορη αλλαγή ανάμεσα σε 1:1, 4:3, 3:2 και 16:9 αλλά η φωτογραφική μπορεί να τραβήξει την ίδια λήψη σε όλα τα aspect ratio ταυτόχρονα με ένα απλό πάτημα στο κλείστρο.

Ο αισθητήρας συνεργάζεται άψογα με την μηχανή Venus Engine, με τα ISO να μπορούν να ανέβουν έως τα 25,600 και την ταχύτητα στα 11 καρέ το δευτερόλεπτο σε burst mode.
Η νέα LX ενσωματώνει επίσης και την τεχνολογία Depth From Defocus χάρη στην οποία η εστίαση γίνεται αστραπιαία σε 0,1 δεύτερα.

 

 

 

Οι κινηματογραφιστές μπορούν επίσης να χαρούν καθώς η μηχανή διαθέτει λήψη βίντεο 4Κ ενώ η λειτουργία Post Focus επιτρέπει την αλλαγή της εστίασης ακόμη και μετά την λήψη!
Φυσικά δεν λείπουν οι ασύρματες ευκολίες Wi-Fi και Bluetooth ενώ η οθόνης αφής 3 ιντσών είναι ευκρινής και αποτελεσματική.

Τέλος στον τομέα των οπτικών υπάρχει ένας φακός 24-75mm F1.7-2.8 Leica DC Vario Summilux ο οποίος εγγυάται ποιότητα και ευκρίνεια σε όλες τις λήψεις.
Η νέα LX100 II αναμένεται να είναι διαθέσιμη τον Οκτώβριο σε ένα κόστος κοντά στα 1000 ευρώ, ένα νούμερο που ήταν μάλλον αναμενόμενο με βάση τα χαρακτηριστικά της μηχανής. Πραγματικά περιμένουμε με ανυπομονησία να την πάρουμε στα χέρια μας για να δούμε τις δυνατότητές της.

 

PANASONIC