Τα νέα drones της DJI έφτασαν και είναι καλύτερα από ότι περιμένατε!

24 Αυγούστου, 2018

Μετά από πολλές διαρροές, φήμες και ψιθύρους, η DJI ανακοίνωσε επιτέλους την νέα σειρά ιπτάμενων drones Mavic 2. Και τι σειρά! Μιλάμε για πραγματική εξέλιξη των ειδών και όχι για απλές αναβαθμίσεις όπως ίσως αρκετοί θα περίμεναν.Πριν πιάσουμε το «καλό», δηλαδή τις κάμερες θα πρέπει να πούμε ότι τα δύο μοντέλα Mavic 2 δεν έχουν σημαντικές διαφορές. Έχουν την ίδια αυτονομία πτήσης 31 λεπτών, δυνατότητα λήψης 4K, τελική ταχύτητα 70 χιλιομέτρων και αρκετά έξυπνα modes λειτουργίας.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει το ActiveTrack 2.0 το οποίο αναγνωρίζει κινούμενα αντικείμενα, ενώ χάρη στους νέους αλγόριθμους αναγνώρισης τροχιάς μπορεί να προβλέψει που θα βρίσκεται στα επόμενα 3 δευτερόλεπτα. Έτσι θα έχετε το κεφάλι σας ήσυχο ακόμη και αν δεν έχετε ορατότητα με το drone. Τα νέα Mavic έχουν επίσης και το νέο σύστημα αυτόνομης πτήσης της DJI το οποίο προσφέρει κορυφαία αναγνώριση εμποδίων για πιο ασφαλείς πτήσεις. Αυτό γίνεται εφικτό με τους 10 συνολικά αισθητήρες οι οποίοι προσφέρουν αναγνώριση περιβάλλοντος σε γωνία 360 μοιρών.

 

Camera Showdown
Η μόνη πραγματική διαφορά ανάμεσα στα δύο νέα Mavic βρίσκεται στην κάμερα. Φυσικά το Mavic 2 Pro είναι το κορυφαίο καθώς ενσωματώνει μια κάμερα της Hasselblad! Η κάμερα αυτή είναι εξοπλισμένη με έναν αισθητήρα 1 ίντσας CMOS και χάρη στο 10bit Dlog-M color profile έχει την δυνατότητα να συλλαμβάνει έως και 4 φορές περισσότερο χρώμα σε κάθε κανάλι σε σύγκριση με το παλαιότερο Mavic Pro. Οι φωτογραφίες έχουν ανάλυση 20MP και προσφέρουν μοναδική χρωματική ακρίβεια. Και πίσω από αυτόν τον τομέα φυσικά πάλι κρύβεται η Hasselblad και η τεχνολογία της Natural Color Solution (HNCS). Η κάμερα έχει ρυθμιζόμενο διάφραγμα f / 2.8 – f / 11 για μεγαλύτερη ευελιξία σε διάφορες συνθήκες λήψης ενώ υποστηρίζει και 4K 10 bit HDR.

 

Το απλό Mavic 2 Zoom μπορεί να μην έχει κάμερα Hasselblad αλλά προσφέρει μια διαφορετική προσέγγιση στις λήψεις χάρη στο οπτικό αλλά και το lossless ψηφιακό zoom που ενσωματώνει.
Έτσι με το οπτικό zoom 24-48mm μπορείτε να πλησιάσετε κοντά στα αντικείμενα που θέλετε ενώ σε συνδυασμό με το ψηφιακό zoom έχετε στην διάθεσή σας έναν τηλεφακό αντίστοιχο με 96mm για να κάνετε εγγραφές σε full HD. Το υβριδικό auto focus του Mavic 2 Zoom συνδυάζει phase και contrast detection για μεγαλύτερη ακρίβεια στην εστίαση.
Αν είστε κινηματογραφιστές θα λατρέψετε τις λειτουργίες zoom καθώς θα σας επιτρέψουν να κάνετε ακόμη και το γνωστό ως Hitchcock zoom το οποίο σίγουρα έχετε δει στις ταινίες. Είναι η λήψη όπου το κεντρικό αντικείμενο μένει σταθερό ενώ το παρασκήνιο αλλάζει διαστάσεις κατά τη διάρκεια του zoom in – zoom out.

 


Η DJI συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τις δημιουργίες της καθώς μοιάζει να καταφέρνει να μένει πάντα μπροστά από τον ανταγωνισμό. Περισσότερες πληροφορίες θα σας γράψουμε σε μερικές ημέρες που θα είμαστε στην IFA 2018 στο Βερολίνο, όπου και θα έχουμε την δυνατότητα να δούμε από κοντά και να δοκιμάσουμε τα νέα drones της DJI.

Huawei skin banner L
Huawei skin banner R