Η Realme αποκαλύπτει τον εντυπωσιακό και φωτεινό τηλεφακό του GT5 Pro

23 Νοεμβρίου, 2023

Οδεύουμε προς το τέλος του 2023 και οι περισσότερες σημαντικές παρουσιάσεις κινητών έχουν ήδη γίνει. Βέβαια κάποιες κινεζικές εταιρείες μας έχουν φυλάξει μερικές ακόμη εκπλήξεις, όπως για παράδειγμα το πολυαναμενόμενο gaming smartphone Nubia Red Magic 9 Pro, την σειρά Honor 100, καθώς και το Realme GT5 Pro για το οποίο θα μιλήσουμε σήμερα.

 

Τώρα, όσοι από εσάς παρακολουθείτε στενά την κινεζική αγορά smartphones γνωρίζετε ήδη ότι η «απλή» έκδοση του GT5 έχει ήδη παρουσιαστεί για τις ασιατικές αγορές στις 4 Σεπτεμβρίου, αλλά η Realme έχει ετοιμάσει και το κάτι παραπάνω για να κλείσει καλά η χρονιά. Σήμερα, στην επίσημη σελίδα της στο Weibo, η Realme αποφάσισε να κάνει ένα μικρό teasing δείχνοντας μερικές από τις δυνατότητες της κάμερας του Realme GT5 Pro. Και από αυτά που είδαμε πιστεύουμε ότι το Samsung Galaxy S24 Ultra αναμένεται να αποκτήσει έναν άξιο ανταγωνιστή, τουλάχιστον στον τομέα της κάμερας και των δυνατοτήτων zoom.

Μεγάλη βάση έδωσε η Realme στον περισκοπικό τηλεφακό του νέου κινητού ο οποίος διαθέτει αισθητήρα IMX890 της Sony με μέγεθος 1/1,56 και ανάλυση 50MP, σε συνδυασμό με QBC (Quad Bayer coding όπου τέσσερα γειτονικά pixel καταγράφουν μόνο ένα χρώμα) και 4-1 pixel binning πάνω από αυτό. Αυτός ο αισθητήρας παρουσιάστηκε πριν από ένα χρόνο ως μια λύση για την upper midrange κατηγορία αλλά και για κάποιες ναυαρχίδες όπως το OnePlus 11.


Οπότε, τι είναι διαφορετικό εδώ; Σύμφωνα με την Realme είναι η πρώτη φορά που αυτός ο μεγάλος αισθητήρας χρησιμοποιείται σε έναν τηλεσκοπικό τηλεφακό. Μάλιστα σύμφωνα με την εταιρεία η κάμερα αυτή υποστηρίζει οπτικό zoom 3x αλλά και 6x zoom χωρίς καμία απώλεια στην ποιότητα της εικόνας. Το συνολικό Super Zoom μπορεί να φτάσει έως και το υψηλότατο νούμερο 120x.
Το μειονέκτημα σύμφωνα με την εταιρεία είναι το κόστος, καθώς η κάμερα αυτή είναι με διαφορά η πιο ακριβή τηλεσκοπική κάμερα που έχει «φορεθεί» σε κινητό.

Το άλλο μέρος της εξίσωσης είναι, φυσικά, το τελευταίο πυρίτιο της Qualcomm, ο Snapdragon 8 Gen 3. Η Xiaomi έχει ήδη ξεκινήσει τη σειρά 14 στην Κίνα, με τον προαναφερθέντα επεξεργαστή, αλλά δεν γνωρίζουμε ακόμα πολλά για τις δυνατότητες ISP του νέου τσιπ.

Η Realme αναφέρει μια νέα “super light and shadow engine” που αξιοποιεί όλες τις δυνατότητες του Snapdragon 8 Gen 3. Από ό,τι μπορούμε να καταλάβουμε από αυτή την περιγραφή πρόκειται για μια βελτιωμένη λειτουργία HDR. Επίσης μην ξεχνάμε ότι ο νέος επεξεργαστής μπορεί να επεξεργαστεί μια εικόνα 44% ταχύτερα από το προηγούμενο μοντέλο.

Το Realme GT5 Pro υποστηρίζει για πρώτη φορά την τεχνολογία DOL-HDR και από τον τηλεφακό. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε εντυπωσιακές τηλε-φωτογραφίες με ωραίο δυναμικό εύρος, αλλά και σε κορυφαίες νυχτερινές τηλε-φωτογραφίες. Το κερασάκι στην τούρτα είναι η συνεργασία της Realme με την ArcSoft, μια εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης που ειδικεύεται στην επεξεργασία εικόνας, οπότε και στον τομέα του ΑΙ θα έχουμε εκπλήξεις.
Το Realme GT5 Pro θα κυκλοφορήσει στην Κίνα τις επόμενες ημέρες και θα δούμε και με τα μάτια μας αν η κάμερα του είναι τόσο εντυπωσιακή όσο δηλώνει ο κατασκευαστής.

Πηγή