Η Sonos ετοιμάζει τα πρώτα της ακουστικά για το 2024

22 Νοεμβρίου, 2023

Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, η Sonos αναμένεται να κυκλοφορήσει τα πρώτα ασύρματα ακουστικά της το 2024.

Τα ακουστικά προβλέπεται να κοστίζουν μεταξύ 400 και 500 δολαρίων, γεγονός που θα τα τοποθετήσει σε άμεσο ανταγωνισμό με τα AirPods Max της Apple και τα WH-1000XM5 της Sony, δύο από τα κορυφαία ακουστικά με ενεργό σύστημα ακύρωσης θορύβου στην αγορά. Η πληροφορία αυτή υποδηλώνει ότι τα νέα ασύρματα ακουστικά, με την κωδική ονομασία “Duke”, θα εμφανιστούν κοντά στον Απρίλιο και θα διατίθενται στα δύο βασικά χρώματα της Sonos, μαύρο και λευκό.

Νωρίτερα τον Νοέμβριο, ο διευθύνων σύμβουλος της Sonos, Patrick Spence, δήλωσε στους επενδυτές ότι το 2024, η εταιρεία θα εισέλθει σε μια “νέα κατηγορία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων το δεύτερο εξάμηνο του έτους “. Το πιθανότερο λοιπόν είναι ότι ο Spence αναφερόταν στα ακουστικά Sonos που δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα. Τα ακουστικά θα είναι σχεδιασμένα να συνεργάζονται με το υπόλοιπο οικοσύστημα της Sonos και θα περιλαμβάνουν φωνητική υποστήριξη μέσω του Sonos Voice Control.


Το εντυπωσιακό είναι ότι οι πληροφορίες που διέρρευσαν μιλούν και για πολλά άλλα νέα προϊόντα από την Sonos. Η εταιρεία φαίνεται να εργάζεται επίσης πάνω σε μια συσκευή streaming η οποία έχει την κωδική ονομασία “Pinewood”, θα βασίζεται στο λειτουργικό σύστημα Android και θα διαθέτει εφαρμογές streaming όπως το Netflix και άλλα. Όπως συμβαίνει με τις περισσότερες ναυαρχίδες συσκευών streaming, αναμένεται να υποστηρίζει τόσο το Dolby Vision όσο και το Dolby Atmos, και πιθανότατα, ανάλυση 4K.
Η Sonos εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο να ακολουθήσει τα βήματα της Apple και του Roku, προσφέροντας τη δική της υπηρεσία streaming βίντεο που θα λειτουργεί στη συσκευή Pinewood. Αν το κάνει, δεν θα είναι η πρώτη υπηρεσία αυτού του είδους για τη Sonos – η εταιρεία διατηρεί ήδη το Sonos Radio και τη συνδρομητική, χωρίς διαφημίσεις έκδοση Sonos Radio HD, στις οποίες μπορεί κανείς να έχει πρόσβαση μόνο από συσκευές Sonos.


Η Sonos πρόκειται να κυκλοφορήσει μια νέα ηχομπάρα με την κωδική ονομασία “Lasso”, η οποία θα προσφέρει καλύτερες επιδόσεις από την υπάρχουσα Sonos Arc (με τιμή που μπορεί να είναι και σημαντικά υψηλότερη) και θα βασίζεται στην τεχνολογία ηχείων που αναπτύχθηκε από την ολλανδική εταιρεία ήχου Mayht, την οποία η Sonos εξαγόρασε το 2022. Προβλέπεται επίσης ένα νέο ασύρματο sub σχεδιασμένο ειδικά για το Lasso και το Pinewood, καθώς και μια ανανέωση του Sonos Roam.