Η Rimac Technology θα παρέχει μπαταρίες επόμενης γενιάς στα μελλοντικά μοντέλα της BMW

10 Απριλίου, 2024

Η Rimac Technology, γνωστή για τις τεχνολογικές λύσεις EV που παρέχει αλλά και για το φανταστικό υπέρ αυτοκίνητο Rimac Nevera που κατασκευάζει, ανακοίνωσε τη μακροπρόθεσμη συνεργασία με το BMW Group για την παροχή μονάδων μπαταριών υψηλής τάσης για τη γκάμα προϊόντων του BMW Group – σε μελλοντικές γενιές μοντέλων που έχουν προγραμματιστεί για το δεύτερο μισό της δεκαετίας του 2020.

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αποστολής της να διευρύνει τα όρια της τεχνολογίας EV, η Rimac Technology ξεκινά το επόμενο στάδιο ανάπτυξης με την παράδοση μεγαλύτερων ποσοτήτων προηγμένων συστημάτων μπαταριών. Αυτή η συνεργασία με το BMW Group σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο για τη Rimac Technology, καθώς αποτελεί το μεγαλύτερο και πιο φιλόδοξο έργο που έχει αναλάβει η εταιρεία μέχρι σήμερα.


Μια τέτοια ανάπτυξη απαιτεί τη δημιουργία εξελιγμένων αυτοματοποιημένων γραμμών παραγωγής μπαταριών στο Rimac Campus κοντά στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας. Ένα σημαντικό τμήμα του Campus θα αφιερωθεί σε αυτό το έργο, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση της εταιρείας στη συνεργασία με το BMW Group.

“Το επιχειρηματικό μου ταξίδι ξεκίνησε με μια BMW Σειρά 3 του 1984, την οποία μετέτρεψα σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο στο γκαράζ μου σε ηλικία 20 ετών, οπότε είναι τέλεια συμμετρία να συνεργάζομαι σήμερα με το BMW Group. Αυτό σηματοδοτεί μια κομβική στιγμή στην ανάπτυξη της Rimac Technology, από το ταπεινό ξεκίνημα σε μια σημαντική μακροχρόνια συνεργασία με μια από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο. Είναι ένα σαφές σημάδι της μετάβασης της Rimac Technology από εξειδικευμένο προμηθευτή υψηλών επιδόσεων σε ικανότητα παραγωγής μεγάλου όγκου. Με την αδιάκοπη ανάπτυξη της επιχείρησής μας, συμπεριλαμβανομένου του ανοίγματος του Rimac Campus, είμαστε πλέον έτοιμοι να υλοποιήσουμε έργα μεγάλης κλίμακας για τις κορυφαίες μάρκες της αυτοκινητοβιομηχανίας”, δήλωσε ο Mate Rimac, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Rimac.

Οι αντίστοιχες δυνάμεις και η τεχνογνωσία των δύο εταιρειών αλληλοσυμπληρώνονται με παραγωγικό τρόπο. Η στρατηγική ηλεκτροκίνησης του BMW Group στοχεύει στην περαιτέρω αξιοποίηση της ηγετικής του θέσης στον τομέα της premium ηλεκτροκίνησης. Το BMW Group φέρνει στην εταιρική σχέση την τεχνογνωσία σε μπαταρίες και συστήματα ηλεκτρικής κίνησης που έχει συσσωρεύσει σε περισσότερα από 15 χρόνια.


Οι δύο εταίροι θα ανακοινώσουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη μορφή που θα λάβει η στρατηγική σύνδεση, καθώς και το πεδίο και το περιεχόμενό της, σε μεταγενέστερο στάδιο.