Η Samsung αναγνωρίζει το πρόβλημα της οθόνης του Galaxy S24 Ultra και δηλώνει ότι έρχεται λύση

1 Φεβρουαρίου, 2024

Το νέο Samsung Galaxy S24 Ultra είχε μια θερμή υποδοχή από τους καταναλωτές. Μάλιστα μιλάμε για τόσο θερμή υποδοχή που τα κινητά της σειράς έσπασαν ρεκόρ με διψήφια αύξηση των παγκόσμιων προπαραγγελιών – το 65% της οποίας ανήκει στο μοντέλο Ultra – σε σύγκριση με τη σειρά S23. Παρόλα αυτά, καμία συσκευή δεν είναι ποτέ τέλεια και η φετινή ναυαρχίδα του Κορεάτη κατασκευαστή smartphone δεν αποτελεί εξαίρεση.

Λίγο μετά την παραλαβή των συσκευών από τους reviewers και τους πρώτους αγοραστές του S24 Ultra, άρχισαν να εμφανίζονται αναφορές σχετικά με την οθόνη. Τα κολακευτικά σχόλια που έλαβε η νέα αντι-ανακλαστική επίστρωση οθόνης Corning Gorilla Glass Armor επισκιάστηκε γρήγορα από ισχυρισμούς ότι τα χρώματα της οθόνης έμοιαζαν θαμπά και υποτονικά.

Αρχικά, εικάστηκε ότι το πρόβλημα προκλήθηκε από το νέο γυαλί. Ωστόσο, έκτοτε αποκαλύφθηκε από χρήστες ότι το πρόβλημα είναι στην πραγματικότητα ένα σφάλμα λογισμικού που επηρεάζει τη λειτουργία Vivid της οθόνης. Ευτυχώς φαίνεται ότι η Samsung βρήκε το λάθος και προσπαθεί να το λύσει το συντομότερο δυνατό.

Σύμφωνα με το Forbes, ένας κάτοχος Galaxy S24 Ultra ανέβασε ένα screenshot με την συζήτηση του με το τμήμα υποστήριξης της Samsung. Στην συζήτηση αυτή η Samsung αναγνώρισε το πρόβλημα παραδεχόμενη ότι η ομάδα προγραμματιστών της εργάζεται επί του παρόντος για μια λύση. Μια λύση που φυσικά πρόκειται να έρθει με τη μορφή ενημέρωσης λογισμικού.