Τα σχέδια που διαρρέουν δείχνουν ένα πλήρως ανασχεδιασμένο Galaxy Z Fold 6

1 Φεβρουαρίου, 2024

Η σειρά Galaxy S24 της Samsung τα πηγαίνει ήδη περίφημα, και τώρα ήρθε η σειρά των αναδιπλούμενων να φέρουν και αυτά κάτι φρέσκο κάτι καινούργιο στην κατηγορία.

Σύμφωνα με νέα renders που ανέβασε ο leaker David Kowalski αλλά και το Pigtou, το Galaxy Z Fold 6 θα κλέψει τα φώτα της δημοσιότητας από τον εκ Κίνας ανταγωνισμό. Το Galaxy Z Fold 5 μπορεί να είναι ένα από τα καλύτερα αναδιπλούμενα τηλέφωνα που κυκλοφορούν, αλλά είναι αλήθεια ότι ο ανταγωνισμός έχει παρουσιάσει αρκετά πιο εντυπωσιακά, λεπτά και sexy κινητά στην κατηγορία αυτή.
Αλλά όπως φαίνεται Enough is enough για το fat shaming που δέχεται η Samsung, κάτι που φαίνεται να επιβεβαιώνει και μια πατέντα που κατέθεσε η κορεατική εταιρεία. (Μπορείτε να την διαβάσετε ΕΔΩ)

Σύμφωνα με τα σχέδια λοιπόν υπάρχει στα σκαριά ένα αναδιπλούμενο αρκετά πιο «κοντό», αλλά ίσως και λίγο πιο φαρδύ. Φυσικά οι οθόνες θα πρέπει να έχουν και διαφορετικό aspect ratio, κάτι όχι και τόσο αρνητικό αν η Samsung δώσει την απαραίτητη προσοχή στην εργονομία.

Οι πληροφορίες λένε επίσης ότι η Samsung ίσως να ετοιμάζει και έναν εντελώς νέο τύπο μεντεσέ ο οποίος θα εξασφαλίσει λεπτότερο προφίλ στην συσκευή. Ο μεντεσές αυτός θα παρέχει πιθανώς σταθερά σημεία stop, ώστε οι χρήστες να έχουν απτική «ενημέρωση» κατά την αναδίπλωση ή το ξεδίπλωμα του τηλεφώνου.
Τέλος, τα renders που βασίζονται στο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας δείχνουν επίσης ένα νέο σχεδιασμό στους φακούς της κύριας κάμερας που βρίσκεται στην πλάτη της συσκευής.


Το ερώτημα είναι αν αυτό το κινητό που βλέπουμε στο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας είναι το επόμενο Fold ή το φημολογούμενο «προσιτό» foldable επάνω στο οποίο δουλεύει η Samsung. Φαντάζομαι ότι τις επόμενες ημέρες θα διαρρεύσουν ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες από τους «γνωστούς άγνωστους» leakers του διαδικτύου.