Η Samsung αποσύρεται από την μάχη για την προμήθεια οθονών για το iPhone SE 4

1 Απριλίου, 2024

Η Samsung φέρεται να έχει αποσυρθεί από την προμήθεια οθονών για το επερχόμενο iPhone SE 4, αφήνοντας έτσι ελεύθερο το πεδίο για τη συμφωνία συνεργασίας της BOE με την Apple. Παρόλο που η Samsung Display πρότεινε αρχικά τη χαμηλότερη τιμή για τα πάνελ, φέρεται να δυσκολεύτηκε στις τιμολογιακές απαιτήσεις της Apple, διαλύοντας έτσι τη συνεργασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Samsung Display ζήτησε 30 δολάρια για κάθε οθόνη ενώ η BOE ανέβηκε στα 35 και η Tianma στα 40 δολάρια. Ωστόσο, η Apple είχε προϋπολογισμό 20 δολάρια ανά μονάδα για τα πάνελ οθόνης, ο οποίος ήταν πολύ χαμηλότερος από όλες τις προτεινόμενες τιμές.

Οι δημοσιονομικοί περιορισμοί της Apple αποδείχθηκαν ανυπέρβλητοι για τη Samsung Display, με αποτέλεσμα την αποχώρησή της από τις διαπραγματεύσεις. Έτσι, η Apple στράφηκε στην BOE ως εναλλακτικό προμηθευτή και ως τον δεύτερο μεγαλύτερο μεταξύ των προσφερόντων προμηθευτών όσον αφορά τις απαιτήσεις για τις οθόνες του iPhone SE 4. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η BOE συμφώνησε στα 25 δολάρια ανά πάνελ εξασφαλίζοντας έτσι αυτή τη συμφωνία με την Apple.

Η υψηλότερη αρχική τιμή της BOE σε σύγκριση με εκείνη της Samsung Display καθιστά την αλλαγή στη δυναμική των προμηθευτών ενδιαφέρουσα. Με άλλα λόγια, η BOE επέδειξε ευελιξία και προσαρμοστικότητα μειώνοντας την τιμή της κάτω από εκείνη της Samsung Display σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Apple.
Μπορεί η Samsung Display να αποφάσισε να αποσυρθεί από τις διαπραγματεύσεις, αλλά η συνολική αλλαγή στρατηγικής της στοχεύει αρκετά πιο ψηλά, δηλαδή στην προμήθεια οθονών για τη σειρά iPhone 16. Φαίνεται λοιπόν ότι η Samsung Display στοχεύει στη μεγιστοποίηση της κερδοφορίας και όχι στην επιδίωξη συμφωνιών με μικρά περιθώρια κέρδους.