Το Κονγκρέσο απαγορεύει την χρήση του Copilot σε όλες τις κυβερνητικές συσκευές

1 Απριλίου, 2024

Τα μέλη του προσωπικού του αμερικανικού Κογκρέσου δεν μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν το Copilot της Microsoft στις κυβερνητικές συσκευές τους, σύμφωνα με το Axios. Το δημοσίευμα ανέφερε ότι απέκτησε ένα υπόμνημα από την επικεφαλής διοικητική υπάλληλο της Βουλής των Αντιπροσώπων Catherine Szpindor, το οποίο λέει στο προσωπικό του Κογκρέσου ότι το chatbot τεχνητής νοημοσύνης απαγορεύεται πλέον επίσημα.

Προφανώς, το Γραφείο Κυβερνοασφάλειας έκρινε ότι το Copilot αποτελεί κίνδυνο “λόγω της απειλής διαρροής δεδομένων της Βουλής σε μη εγκεκριμένες από τη Βουλή υπηρεσίες cloud”. Ενώ δεν υπάρχει τίποτα που να τους εμποδίζει να χρησιμοποιούν το Copilot στα δικά τους τηλέφωνα και φορητούς υπολογιστές, θα είναι πλέον αποκλεισμένο σε όλες τις συσκευές Windows που ανήκουν στο Κογκρέσο.

Πριν από σχεδόν ένα χρόνο, το Κογκρέσο έθεσε επίσης αυστηρό όριο στη χρήση του ChatGPT, το οποίο τροφοδοτείται από τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα του OpenAI, όπως ακριβώς και το Copilot. Απαγόρευσε στους υπαλλήλους να χρησιμοποιούν τη δωρεάν έκδοση του chatbot στους υπολογιστές του Σώματος, αλλά τους επέτρεψε να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την επί πληρωμή έκδοση (ChatGPT Plus) για έρευνα και αξιολόγηση, λόγω των αυστηρότερων ελέγχων απορρήτου που διαθέτει. Πιο πρόσφατα, ο Λευκός Οίκος αποκάλυψε τους κανόνες που πρέπει να ακολουθούν οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες όταν πρόκειται για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη, οι οποίοι θα διασφαλίζουν ότι οποιοδήποτε εργαλείο χρησιμοποιούν “δεν θέτουν σε κίνδυνο τα δικαιώματα και την ασφάλεια” των Αμερικανών.

Η Microsoft δήλωσε στο Axios ότι αναγνωρίζει την ανάγκη των κυβερνητικών χρηστών για υψηλότερες απαιτήσεις ασφαλείας. Πέρυσι μάλιστα ανακοίνωσε και ένα roadmap δημιουργίας εργαλείων και υπηρεσιών που προορίζονται για κυβερνητική χρήση, συμπεριλαμβανομένης μιας υπηρεσίας Azure OpenAI για διαβαθμισμένους φόρτους εργασίας και μιας νέας έκδοσης του βοηθού Copilot για το Microsoft 365. Η εταιρεία δήλωσε ότι όλα αυτά τα εργαλεία και οι υπηρεσίες θα διαθέτουν υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας που θα τα καθιστούν πιο κατάλληλα για τη διαχείριση ευαίσθητων δεδομένων.