Η Samsung κοροϊδεύει τα χαρακτηριστικά AI της Apple που παρουσιάστηκαν στο WWDC

13 Ιουνίου, 2024

Η Apple στο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών, αποκάλυψε τις εξελίξεις στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και τα νέα χαρακτηριστικά του iOS 18. Ωστόσο, φαίνεται ότι η Samsung δεν εντυπωσιάστηκε και δεν έχασε την ευκαιρία να ειρωνευτεί τις ανακοινώσεις της Apple κατά τη διάρκεια του φετινού WWDC.

Στην κατηγορία των smartphones, τα κινητά Android ήταν οι πρωτοπόροι όσον αφορά την εφαρμογή της AI. Δεν ξεχνάμε μάλιστα ότι η πρώτη φορά που ακούσαμε για τεχνητή νοημοσύνη ήταν στα πρώτα κινητά της Huawei των οποίων ο επεξεργαστής Kirin είχε ενσωματωμένη NPU! Φυσικά τώρα όλα τα μεγάλα ονόματα του χώρου έχουν αρχίσει να ασχολούνται με την ενσωμάτωση της AI.
Έτσι λοιπόν και η Apple ανακοίνωσε επίσημα τη δική της σουίτα λειτουργιών με AI κατά τη διάρκεια του WWDC24. Η εταιρεία χρησιμοποίησε το “Apple Intelligence” ως όνομα μάρκετινγκ για τη δική της εμπειρία AI. Αυτό δεν φαίνεται να ικανοποίησε τη Samsung, η οποία σε μια ανάρτηση στο X θέλησε να υπενθυμίσει ότι έφτασε πρώτη με τη σουίτα Galaxy AI

Το “Apple Intelligence” προσφέρει πολλαπλές προηγμένες δυνατότητες για χρήση σχεδόν σε κάθε εφαρμογή. Ωστόσο, υπάρχουν επίσης πολλαπλά χαρακτηριστικά που οι χρήστες του Android θα βρουν οικεία. Υπάρχουν απομαγνητοφωνήσεις και περιλήψεις στην εφαρμογή Σημειώσεις, η αφαίρεση στοιχείων από φωτογραφίες κ.λπ. Έτσι, η Samsung κάνει πλάκα που προσέφερε χαρακτηριστικά αυτού του τύπου πριν από την Apple.

Εκτός από τα χαρακτηριστικά AI, η Apple ανακοίνωσε και άλλα πιο “κοινά” που σχετίζονται με το customization. Ένα από τα πλεονεκτήματα του Android έναντι του iOS ήταν πάντα η δυνατότητα προσαρμογής αλλά τώρα και το iOS 18, κάνει ένα ακόμη βήμα προς τα εμπρός.
Για παράδειγμα, οι χρήστες των συσκευών με iOS 18 θα μπορούν να αλλάζουν ελεύθερα την τοποθέτηση των εικονιδίων των εφαρμογών στην αρχική οθόνη. Αν και αυτό φαίνεται αρκετά βασικό, να σας θυμίσουμε ότι δεν υπήρχε στο iOS. Η Samsung ειρωνεύεται επίσης αυτό το νέο χαρακτηριστικό που παρουσιάστηκε στο WWDC της Apple, θυμίζοντας ότι αυτό ήταν δυνατό στις συσκευές της για περισσότερο από μια δεκαετία.

Huawei skin banner L
Huawei skin banner R