Το Light Phone III είναι το πιο μίνιμαλ και ασφαλές κινητό που μπορείς να βρεις σήμερα

13 Ιουνίου, 2024

Οι περισσότεροι κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων προσπαθούν να προσθέσουν ολοένα και περισσότερα χαρακτηριστικά στις συσκευές τους. Από την άλλη υπάρχουν και εταιρείες όπως η Light η οποία μόλις παρουσίασε το ποιο μίνιμαλ κινητό τηλέφωνο που μπορεί να βρει κανείς σήμερα.

Το Light Phone III (ναι καλά διάβασες, υπάρχουν άλλα δυο πριν από αυτό) δεν έχει τώρα οθόνη e-paper η οποία υπήρχε στα προηγούμενα μοντέλα, αλλά μια κομψή ασπρόμαυρη οθόνη OLED. Φυσικά δεν προσφέρει καμία πρόσβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο διαδίκτυο ή ακόμη και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Πρόκειται, πρώτα και κύρια, για ένα τηλέφωνο. Ωστόσο, δεν είναι εντελώς γυμνό, καθώς το Light Phone III περιλαμβάνει μια κάμερα και ένα ενσωματωμένο τσιπ NFC για την πραγματοποίηση πληρωμών. Επιτρέπει επίσης την πρόσβαση σε εργαλεία πλοήγησης, ένα απλό πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής, αποστολή γραπτών μηνυμάτων, φωνητικές σημειώσεις, ημερολόγιο, χρονοδιακόπτη και ξυπνητήρι.

Είναι μεγαλύτερο από τις προηγούμενες συσκευές της εταιρείας, αλλά ωστόσο είναι αρκετά κομψό και με όμορφη σχεδίαση. Θα λέγαμε ότι μοιάζει με το Rabbit R1 χωρίς όμως τα καλούδια της τεχνητής νοημοσύνης.
Η Light έχει επίσης πληρώσει για ιδιωτική πρόσβαση στις πληροφορίες πλοήγησης, ώστε η Google να μην αποκτήσει πρόσβαση σε δεδομένα εντοπισμού. Κάτι μου λέει ότι το κινητό αυτό θα το λατρέψουν όσοι ασχολούνται με θεωρίες συνομωσίας.

Η φωτογραφική μηχανή φαίνεται να είναι ένα απλό point-and-shoot που δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τα σύγχρονα κινητά αλλά την δουλειά του τελικά θα την κάνει. Άλλες προδιαγραφές περιλαμβάνουν 6GB RAM, από 1GB στο Light Phone II, 128GB μνήμης και ένα νεότερο chip της Qualcomm. Υπάρχει αναγνωριστικό δακτυλικών αποτυπωμάτων στο κουμπί λειτουργίας και ηχεία στο κάτω μέρος. Η μπαταρία είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που περιλαμβανόταν στις προηγούμενες εκδόσεις και είναι αντικαταστάσιμη.

Τώρα, εδώ είναι τα κακά νέα. Το Light Phone III κοστίζει 800 δολάρια, δηλαδή υπερδιπλάσια τιμή σε σχέση με το Light Phone II των 300 δολαρίων. Αυτό είναι ένα σκασμός δολάρια για ένα απλό τηλέφωνο. Ωστόσο, η Light τρέχει μια συμφωνία για τους fans των κινητών της. Το τηλέφωνο είναι διαθέσιμο με 400 δολάρια για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Τα μοντέλα θα πρέπει να αποσταλούν τον Ιανουάριο.

Huawei skin banner L
Huawei skin banner R