Η Samsung μας δείχνει μερικές από τις πιο εντυπωσιακές display τεχνολογίες που έρχονται στο προσεχές μέλλον

18 Μαΐου, 2021

Μπορεί η Samsung να διανύει μια ιδιαίτερα καλή χρονιά καθώς έχει παρουσιάσει εξαιρετικά προϊόντα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι επαναπαύεται στις δάφνες της.

Μάλιστα αποφάσισε να μας αφήσει να ρίξουμε μια ματιά εν όψει και της έκθεσης Display Week 2021.

Η Samsung λοιπόν δουλεύει επάνω σε μερικά ιδιαίτερα εντυπωσιακά concept οθονών αλλά αυτή που κλέβει όλα τα φώτα της δημοσιότητας είναι η tri-foldable οθόνη. Η οθόνη αυτή διπλώνει σε δύο σημεία. Όταν είναι ανοικτή σύμφωνα με την Samsung έχει διαγώνιο 7,2 ίντσες ένα νούμερο ικανοποιητικό για ένα χορταστικό tablet. Για την tri-foldable έχουμε ακούσει ξανά στο παρελθόν και οι φήμες λένε ότι σύντομα θα δούμε και μια συσκευή η οποία θα την χρησιμοποιεί.

Η επόμενη οθόνη που έδειξε η Samsung έχει διαγώνιο 17 ιντσών, κάτι που την κάνει ιδανική για χρήση σε laptop. Βέβαια οι πληροφορίες λένε ότι η Samsung την προορίζει για φορητή οθόνη για το laptop ή το PC οπότε μάλλον θα περιμένουμε να την δούμε και από κοντά. Καθόλου δεν θα μας χάλαγε πάντως μια 17άρα αναδιπλούμενη οθόνη για την σύνδεση του κινητού ή του laptop.

Η 3η οθόνη της Samsung είναι και η μεγάλη έκπληξη μιας και για πρώτη φορά βλέπουμε ότι η κορεατική εταιρεία δουλεύει επάνω σε τυλισσόμενη οθόνη!
Βλέπετε μέχρι σήμερα έχουμε δει μόνο τις LG και TCL να διαφημίζουν το concept αυτό.
Το πιο σημαντικό όφελος της τεχνολογίας αυτής είναι το ότι η οθόνη τυλίγεται σε ρολό και έτσι δεν χρειάζεται πολύπλοκο μηχανισμό αναδίπλωσης και η οθόνη φυσικά δεν τσακίζει.

Τέλος η Samsung φαίνεται να κατάφερε να λύσει τα προβλήματα της κάμερας κάτω από την οθόνη και μας έκανε ένα μικρό teasing για την νέα τεχνολογία UPC (Under Panel Camera).

Πολλές εκπλήξεις μας επιφυλάσσει το μέλλον όπως φαίνεται, και σίγουρα περιμένουμε με ανυπομονησία να δούμε τα gadgets επόμενης γενιάς που θα φοράνε τις οθόνες αυτές.