Η Samsung οραματίζεται ένα foldable τηλέφωνο που μεταμορφώνεται σε ένα μίνι φορητό υπολογιστή

8 Ιουλίου, 2024

Η Samsung είναι αναμφίβολα πρωτοπόρος στην κατασκευή αναδιπλούμενων κινητών. Είναι λογικό λοιπόν να δουλεύει επάνω σε διάφορες ιδέες για μελλοντικές συσκευές. Μια νέα πατέντα που διέρρευσε πρόσφατα μάλιστα μας δείχνει μια ιδιαίτερα πρωτότυπη ιδέα, ένα foldable κινητό με αποσπώμενο πληκτρολόγιο που «γκριζάρει» αρκετά το κενό ανάμεσα στα tablet, τα κινητά και τα μικρά laptop εργασίας.

Την πατέντα αυτή ανακάλυψε το 91Mobiles το οποίο μας ενημερώνει επίσης ότι η Samsung κατέθεσε αυτή την αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας στην China National Intellectual Property Administration (CNIPA) τον Φεβρουάριο του 2023. Ο οργανισμός χορήγησε το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στα τέλη Ιουνίου 2024. Φαίνεται να είναι ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σχεδιασμού για ένα μελλοντικό Galaxy foldable. Η συσκευή διαθέτει μια αρκετά μεγάλη οθόνη με έναν μηχανισμό αναδίπλωσης που διπλώνει προς τα μέσα και είναι τοποθετημένος κοντά σε μία από τις άκρες και όχι κεντρικά όπως τα σημερινά πτυσσόμενα.

Η ιδέα μοιάζει πραγματικά ενδιαφέρουσα καθώς το κινητό μεταμορφώνεται σε ένα μίνι φορητό υπολογιστή. Το μικρό μέρος της οθόνης που είναι διπλωμένο επάνω από το πληκτρολόγιο θα μπορούσε κάλλιστα να χρησιμεύσει ως trackpad, κάτι που φυσικά θα ανεβάσει την χρηστικότητα σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα.

Για την ώρα η εταιρεία καίγεται να παρουσιάσει το Galaxy Z Fold 6 και το Galaxy Z Flip 6 στις 10 Ιουλίου. Τα μοντέλα της έκτης γενιάς, ιδιαίτερα το Fold, φέρνουν μια σχεδιαστική εξέλιξη που πολλοί λένε ότι είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Καθώς η αγορά αναδιπλούμενων συσκευών γίνεται όλο και πιο πολυπληθής, αυτού του είδους οι τεχνολογικές και σχεδιαστικές εξελίξεις μπορεί να βοηθήσουν τις εταιρείες να ξεχωρίσουν.

Φυσικά εμείς ως επαγγελματίες θα θέλαμε πολύ να δούμε ένα αναδιπλούμενο στις διαστάσεις του Fold (ή και λίγο μεγαλύτερες λόγω πρεσβυωπίας) το οποίο να μπορεί να γίνει το καθημερινό μας εργαλείο δουλειάς.

Πηγή

Huawei skin banner L
Huawei skin banner R