Η Samsung παρουσιάζει το νέο αισθητήρα BioActive για τις συσκευές Galaxy Watch

9 Ιουλίου, 2024

Σε λίγες ημέρες θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο Unpacked της Samsung, και εκτός των νέων foldables η εταιρεία θα παρουσιάσει και τα Galaxy Watch Ultra και Galaxy Watch 7. Αυτές οι συσκευές αναμένεται να έχουν ορισμένες αξιοσημείωτες βελτιώσεις, όπως ένα πιο ισχυρό και αποδοτικό chip Exynos W1000 αλλά και το νέο αισθητήρα BioActive για ακόμη μεγαλύτερη ακρίβεια στις μετρήσεις υγείας.

Ο νέος αισθητήρας BioActive προσφέρει έως και 30% πιο ακριβείς μετρήσεις σε σύγκριση με αυτές της σειράς Watch 6. Αυτό συμβαίνει χάρη στην καλύτερη λήψη στις φωτοδιόδους και στις νέες λυχνίες LED. Οι λυχνίες LED μπορούν πλέον να εκπέμπουν μπλε, κίτρινο, ιώδες και υπεριώδες φως.

Μία από τις νέες λειτουργίες που θα επιτρέπει ο αισθητήρας θα είναι ο δείκτης ” Advanced Glycation End Products (AGEs)”. Σύμφωνα με τη Samsung, ο δείκτης AGEs είναι “ένας δείκτης μεταβολικής υγείας και βιολογικής γήρανσης που επηρεάζεται έντονα από τον γενικό τρόπο ζωής και τις διατροφικές συνήθειες”. Η υψηλή συσσώρευση αυτών των ενώσεων μπορεί να οδηγήσει, μεταξύ άλλων, σε υψηλή αρτηριακή πίεση, διαβήτη ή καρδιακές παθήσεις.

Οι ενώσεις AGEs μπορούν να δημιουργηθούν στην κυκλοφορία του αίματος και στο φαγητό σας ενώ το μαγειρεύετε. Έτσι, είναι πιθανό το Galaxy Watch 7 και το Watch Ultra να είναι σε θέση να προσφέρουν συμβουλές για να διατηρήσετε τα επίπεδα συσσώρευσης AGEs υπό έλεγχο. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορούσατε να βελτιώσετε την υγεία σας και να αποφύγετε πιθανά σχετικά προβλήματα στο μέλλον.

Η δημοσίευση στο blog της εταιρείας αναφέρει ότι η λειτουργία είναι “προγραμματισμένη”, γεγονός που υποδηλώνει ότι δεν θα είναι διαθέσιμη κατά την κυκλοφορία. Αυτό είναι φυσιολογικό για ορισμένες προηγμένες λειτουργίες παρακολούθησης που σχετίζονται με την υγεία. Άλλωστε, οι συσκευές πρέπει να λαμβάνουν πιστοποιήσεις για να εγγυώνται ακρίβεια στα αποτελέσματά τους. Οι φορείς πιστοποίησης διαφέρουν μεταξύ των χωρών, οπότε υπάρχουν ορισμένες από αυτές τις λειτουργίες που δεν είναι διαθέσιμες σε ορισμένες περιοχές (προσωρινά ή μόνιμα).

Τέλος, η εταιρεία αναφέρει ότι “ο δείκτης AGEs είναι μόνο ένα από τα πολλά νέα προηγμένα χαρακτηριστικά που θα φέρει το επόμενο Galaxy Watch”. Έτσι, είναι πιθανό να κρατάνε κάποιες εκπλήξεις για την κυκλοφορία.

Samsung Blog

Huawei skin banner L
Huawei skin banner R