Η Samsung παρουσιάζει το νέο Exynos W1000 που θα φοράνε τα επερχόμενα smartwatch της

5 Ιουλίου, 2024

Με τα επερχόμενα wearables της Samsung να πρόκειται να αποκαλυφθούν σύντομα, η εταιρεία μας έκανε ένα μικρό teaser για το νέο chipset Exynos W1000, το οποίο αναμένεται να τροφοδοτεί όλα τα νέα της smartwatch. Μάλιστα ενώ οι περισσότερες συσκευές με λειτουργικό Wear OS έχουν στο εσωτερικό τους τσιπ Snapdragon, η Samsung επιμένει να χρησιμοποιεί τους δικούς της Exynos.

Ο Exynos W1000 είναι ένα τσιπ 3nm το οποίο ενσωματώνει έναν μεγαλύτερο πυρήνα απόδοσης και τέσσερις μικρότερους πυρήνες αποδοτικότητας. Στο εσωτερικό υπάρχει ένας μονοπύρηνος επεξεργαστής Cortex-A78 1,6GHz, ένας τετραπύρηνος επεξεργαστής Cortex-A55 1,5GHz, και μια GPU Mali-G68 MP2 η οποία προσφέρει υποστήριξη για οθόνες ρολογιών με ανάλυση qHD (960×540). Υποστηρίζει επίσης 32MB ενσωματωμένου αποθηκευτικού χώρου για λήψεις εφαρμογών. Όσον αφορά τις επιδόσεις, η Samsung ισχυρίζεται ότι το W1000 μπορεί να εκκινεί εφαρμογές έως και 2,7 φορές πιο γρήγορα.

Η Samsung αναμένεται να αποκαλύψει τις τελευταίες συσκευές της στην εκδήλωση “Galaxy Unpacked”, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 10 Ιουλίου στο Παρίσι. Παράλληλα με τις νέες συσκευές Galaxy Watch (μία από τις οποίες θα έρθει με δραστικό επανασχεδιασμό), η εταιρεία θα παρουσιάσει επίσης τα τελευταία της foldables, καθώς και ασύρματα ακουστικά.

Samsung

Huawei skin banner L
Huawei skin banner R