Η Samsung ποντάρει στην επιτυχία της σειράς Galaxy S24 αλλά και στην ενσωμάτωση τεχνητής νοημοσύνης

6 Νοεμβρίου, 2023

Η τεχνητή νοημοσύνη απέκτησε μεγάλη δυναμική το 2023 και φαίνεται όλο και πιο πιθανό ότι το 2024 θα είναι η χρονιά που οι κατασκευαστές τηλεφώνων θα χρησιμοποιήσουν την τεχνητή νοημοσύνη ως το κύριο σημείο πώλησης για τις νέες τους ναυαρχίδες.

Η Samsung δήλωσε πρόσφατα τα σχέδιά της να παρουσιάσει νέες εμπειρίες AI κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους και φαίνεται ότι η εταιρεία έχει μεγάλες ελπίδες ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα ενισχύσει τις πωλήσεις της νέας σειράς Galaxy S24 και του Galaxy Z Fold/Flip 6. Τουλάχιστον αυτό υποδηλώνει ο νέος στόχος όγκου αποστολών των 35 εκατομμυρίων μονάδων Galaxy S24, S24 Plus και Galaxy S24 Ultra.
Αυτός είναι ένας ομολογουμένως φιλόδοξος στόχος, καθώς μέχρι στιγμής έχουν πωληθεί περίπου 31 εκατομμύρια μονάδες της σειράς S23 και βρισκόμαστε στο τέλος του κύκλου αυτής της γενιάς. Εάν η Samsung καταφέρει να τραβήξει αρκετή προσοχή με τις νέες ναυαρχίδες της με AI και να επιτύχει το νέο της στόχο, τότε θα έχει επιτύχει αύξηση 10% στις αποστολές.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της The Korea Daily, η Samsung ποντάρει πολλά στη σειρά S24 για να αυξήσει τις πωλήσεις των premium τηλεφώνων Galaxy. Όπως έχουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή, περισσότερο από το 75% των κινητών τηλεφώνων της εταιρείας είναι μοντέλα χαμηλής τιμής, γεγονός που φέρνει τη μέση τιμή πώλησης ενός Samsung Galaxy σε μόλις 295 δολάρια. Αντίθετα, η μέση τιμή πώλησης ενός iPhone είναι 988 δολάρια.

Το αναμενόμενο λανσάρισμα της σειράς Galaxy S24 είναι πολύ κοντά – έχει οριστεί να γίνει τον Ιανουάριο του 2024 – αλλά μόλις τώρα μαθαίνουμε τα σχέδια της Samsung να χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη της συσκευής ως κύριο σημείο πώλησης. Μέχρι στιγμής, το πώς ακριβώς θα χρησιμοποιηθεί η τεχνητή νοημοσύνη στις νέες ναυαρχίδες Galaxy είναι μάλλον ασαφές, αλλά τα πιο λογικά σημεία είναι οτιδήποτε έχει να κάνει με τη φωνητική βοηθό, τα μηνύματα, τις φωτογραφίες και άλλες χρήσιμε καθημερινές λειτουργίες.

Δεδομένης της έλλειψης τεχνογνωσίας της Samsung επί του θέματος, υπάρχουν φήμες ότι η εταιρεία ενδέχεται να καταλήξει να ενσωματώσει μια υπηρεσία τεχνητής νοημοσύνης που έχει ήδη αναπτυχθεί, όπως την Google Bard ή την ChatGPT η οποία ανήκει στα Windows.