Η Samsung σε συμφωνία με την Apple για την προμήθεια foldable οθονών;

13 Μαΐου, 2024

Πρόσφατα μάθαμε ότι ο αναλυτής της Haitong International Securities, Jeff Pu, ενημέρωσε τους πελάτες του ότι η Apple ήθελε να ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή μιας πτυσσόμενης συσκευής 20,3 ιντσών μέχρι τα τέλη του επόμενου έτους. Αυτή η συσκευή θα είναι ένα υβριδικό MacBook-iPad και θα ακολουθήσει η μαζική παραγωγή ενός πτυσσόμενου iPhone το 2026. Μια άλλη έκθεση ισχυριζόταν ότι η Apple κλίνει προς την ανάπτυξη ενός foldable MacBook αντί ενός foldable iPhone, επειδή η οθόνη του τελευταίου θα ήταν πολύ εύθραυστη για μια φορητή συσκευή που προορίζεται να είναι μέσα στην τσέπη του χρήστη.

Φαίνεται όμως ότι η Samsung κατάφερε να πείσει την Apple για την ανθεκτικότητα των αναδιπλούμενων οθονών της, διότι μια πληροφορία από το DigiTimes υποστηρίζει ότι η Apple και η Samsung έχουν υπογράψει συμφωνία για την προμήθεια foldable οθονών. Δεν είναι σαφές αν μιλάμε για οθόνη κινητού ή κάποια μεγαλύτερη, αλλά φαίνεται ότι σύντομα θα μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες.

Η TrendForce αναφέρει ότι πέρυσι, τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα πήραν το 1,6% των παγκόσμιων αποστολών smartphone και αναμένει ότι το ποσοστό αυτό θα ξεπεράσει το 5% μέχρι το 2027. Μάλιστα οι προβλέψεις αυτές δεν περιλαμβάνουν και την πιθανή είσοδο της Apple στην κατηγορία.

Η έκθεση του Pu ανέφερε ότι η Apple φέρεται να δοκιμάζει δύο διαφορετικά μεγέθη οθόνης για το αναδιπλούμενο iPhone, στις 7,9 ίντσες και 8,3 ίντσες. Η οθόνη του Galaxy Z Fold 5 έχει διαγώνιο 7,6 ίντσες οπότε τα μεγέθη αυτά ακούγονται ρεαλιστικά.
Η ίδια πηγή μάλιστα μας λέει ότι η Apple δουλεύει εντατικά για την είσοδο της στην foldable κατηγορία, κάτι που σημαίνει ότι σύντομα θα φύγουμε από το στάδιο των φημών και θα περάσουμε στις παλιές καλές διαρροές!