Το νέο iPad Pro διαθέτει την πιο προηγμένη οθόνη στον κόσμο, αλλά το iPhone 16 Pro έρχεται και μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα

13 Μαΐου, 2024

Το iPhone 16 Pro είναι απίθανο να αποκτήσει την οθόνη OLED του iPad Pro M4, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες οι αναβαθμίσεις που θα έχει δεν θα είναι διόλου ευκαταφρόνητες.

Οι τελευταίες πληροφορίες μας έδειξαν ότι οι οθόνες των iPhone 16 Pro και Pro Max θα είναι μεγαλύτερες, με διαστάσεις 6,3 και 6,9 ιντσών αντίστοιχα, αλλά σύμφωνα με τον leaker Instant Digital υπάρχει κάτι άλλο που θα τις κάνει να ξεχωρίζουν και αυτό είναι η φωτεινότητα τους. Έτσι λέγεται ότι η οθόνη του iPhone 16 Pro θα φτάσει σε μέγιστη φωτεινότητα 1.200 nits όταν προβάλλεται περιεχόμενο SDR, μια βελτίωση της τάξης του 20 τοις εκατό σε σχέση με το iPhone 15 Pro, το οποίο υποστηρίζει μέγιστη φωτεινότητα 1.000 nits. Αυτό σημαίνει ότι τα επερχόμενα τηλέφωνα της Apple θα είναι αρκετά πιο φωτεινά από τα τρέχοντα μοντέλα.


Για λόγους σύγκρισης αναφέρουμε ότι το πρόσφατα ανακοινωμένο iPad Pro υποστηρίζει τυπική φωτεινότητα 1.000 nits. Δεδομένου ότι η πλειονότητα του περιεχομένου που καταναλώνουν οι περισσότεροι χρήστες είναι σε SDR, μπορεί κανείς να πει με ασφάλεια ότι η τυπική μέγιστη φωτεινότητα έχει μεγαλύτερη σημασία από τη μέγιστη φωτεινότητα HDR. Η Apple αποκαλεί την οθόνη του iPad Pro ως την “πιο προηγμένη οθόνη στον κόσμο”, αλλά μόλις κυκλοφορήσει το iPhone 16 Pro σε λίγους μήνες, ο ισχυρισμός αυτός δεν θα ισχύει πλέον.

Αυτό δεν είναι το μόνο καλούδι που θα έχουν τα νέα premium iPhone της Apple καθώς φημολογείται ότι θα διαθέτουν ένα νέο τσιπ A18 Pro που βασίζεται στη δεύτερης γενιάς διεργασία 3nm της TSMC, την στιγμή μάλιστα που οι Android ναυαρχίδες εξακολουθούν να είναι κολλημένες στα 4nm. Το iPhone 16 Pro αναμένεται επίσης να διαθέτει μια κάμερα 48MP ultrawide υψηλότερης ανάλυσης και ένα ειδικό κουμπί Capture για γρήγορη πρόσβαση στις κάμερες. Τα μοντέλα Pro φημολογείται επίσης ότι θα διαθέτουν μεγαλύτερες μπαταρίες, καθώς και τεχνητή νοημοσύνη στη συσκευή.