Το μικρό πληκτρολόγιο που κρύβει μέσα του ένα ολοκληρωμένο PC

11 Ιουλίου, 2024

Οι λιλιπούτειοι φορητοί υπολογιστές έχουν εξελιχθεί με την πάροδο των ετών. Το Raspberry Pi και τα Intel NUC είναι μερικοί μόνο εκπρόσωποι σε αυτή την κατηγορία. Τώρα, μια κινεζική εταιρεία ηλεκτρονικών που ακούει στο όνομα Linglong (ναι ακούγεται σαν κουδούνισμα) δημιούργησε ένα πτυσσόμενο “PC με πληκτρολόγιο”. Για να είμαστε πιο ακριβείς, πρόκειται για ένα σπαστό πληκτρολόγιο, το οποίο στο εσωτερικό του κρύβει ένα ολοκληρωμένο PC!

Η Linglong παρουσίασε το “keyboard PC” της στο bilibili, και θα λέγαμε ότι η παρουσίαση ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή καθώς ο παρουσιαστής έβγαλε το μίνι PC από την πίσω τσέπη του πανταλονιού για να δείξει το πόσο φορητή πραγματικά είναι. Παρά το μικρό μέγεθος του PC μην ξεγελιέστε καθώς πρόκειται για ένα πραγματικά καλό μηχάνημα. Στο εσωτερικό του κρύβεται ένας επεξεργαστής AMD Ryzen 7 8840U, 32GB RAM και 1TB SSD, ενώ η ενσωματωμένη μπαταρία προσφέρει έως και 10 ώρες αυτονομίας! Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι αν το συνδέσετε με μια οθόνη που καταναλώνει ενέργεια από τη μονάδα του πληκτρολογίου PC, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας θα μειωθεί σημαντικά.

Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά το keyboard PC της Linglong διαθέτει επίσης μια θύρα USB 3.0, μια θύρα USB 4 Type-C και μια θύρα USB 3.2 Type-C. Οι άλλες επιλογές συνδεσιμότητας περιλαμβάνουν Wi-Fi 6 και Bluetooth. Υπάρχει επίσης ένας μικρός ανεμιστήρας στο εσωτερικό του πληκτρολογίου PC για ενεργή ψύξη. Όλο το πακέτο ζυγίζει 800 γραμμάρια.

Το Linglong keyboard PC θα πωλείται στα 780 δολάρια και σύμφωνα με το Tom’s Hardware, η Linglong σχεδιάζει αρχικά να πουλήσει περίπου 200 μονάδες της συσκευής σε δοκιμαστές beta στην Κίνα. Δεν υπάρχει καμία πληροφορία για το αν και πότε το φορητό θα είναι διαθέσιμο για παραγγελία και από τις υπόλοιπες αγορές.

Huawei skin banner L
Huawei skin banner R