Το Wikifarmer επεκτείνεται με το άνοιγμα νέων γραφείων στην Ισπανία

10 Ιουλίου, 2024

● Το Wikifarmer, η διαδικτυακή πλατφόρμα που δίνει πρόσβαση στη δωρεάν αγροτική γνώση και τη διεθνή αγορά, ανοίγει γραφεία στην Ισπανία με στόχο να ενισχύσει την Μεσογειακή σκηνή food tech και το εμπόριο αγροδιατροφικών προϊόντων.
● Σκοπός του Wikifarmer είναι ο εκδημοκρατισμός της αγροτικής παραγωγής, με την «καλλιέργεια» της μεγαλύτερης B2B αγοράς αγροτικών προϊόντων στην Ευρώπη και τη δημιουργία της πιο διευρυμένης πηγής δωρεάν αγροτικής γνώσης.

Το άνοιγμα νέων γραφείων στην Σεβίλλη και την Βαλένθια, που στελεχώθηκαν από την πολυτάλαντη ισπανική ομάδα ανακοίνωσε το Wikifarmer τον περασμένο Μάιο, στην Αθήνα. Η ελληνική start-up εταιρεία Wikifarmer λειτουργεί ως διαδικτυακή πλατφόρμα που προσφέρει δωρεάν αγροτική γνώση στους αγρότες. Παράλληλα λειτουργεί ως μια B2B αγορά που συνδέει προμηθευτές με αγοραστές αγροδιατροφικών προϊόντων σε όλο τον κόσμο, με στόχο να ενδυναμώσει τους αγρότες και να προωθήσει την καινοτομία στον αγροτικό τομέα.

«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα Μεσογειακό B2B Hub, ενώνοντας τοπικούς παραγωγούς με επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο.» δήλωσε σχετικά με την επέκταση στην Ισπανία ο πολύπειρος Εμπορικός Διευθυντής του Ισπανικού τομέα του Wikifarmer, Miguel Colmenero.

Η επέκταση του Wikifarmer στην Ισπανία αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για την εταιρεία. «Η ζωντανή σκηνή agri-tech start-up της Ισπανίας και η ισχυρή αγροτική της παράδοση την καθιστούν ιδανικό περιβάλλον για την επέκταση των δραστηριοτήτων μας,» δήλωσε ο Συνιδρυτής και CEO του Wikifarmer, Ηλίας Σούσης. «Είμαστε ενθουσιασμένοι, που θα συνεργαστούμε με αγρότες, επιχειρήσεις και ενδιαφερόμενους φορείς για να προωθήσουμε θετικές αλλαγές στην αγροτική βιομηχανία.» δήλωσε ο Πέτρος Σάγκος, Συνιδρυτής και Chief Science Officer του Wikifarmer, για να συμπληρώσει: «Η Ισπανία παρουσιάζει τεράστιες ευκαιρίες για ανάπτυξη στις food-tech start-ups, και το αυξανόμενο ταλέντο της χώρας ευθυγραμμίζεται τέλεια με το καινοτόμο όραμά μας.».

Μέσω της άμεσης σύνδεσης των αγροτών με επιχειρηματίες αγοραστές και τη διάδοση σύγχρονων τεχνικών καλλιέργειας, το Wikifarmer έχει ήδη επιφέρει σημαντικές αλλαγές στην διεθνή αγροτική σκηνή. Μέχρι σήμερα, το Wikifarmer έχει βοηθήσει περισσότερους από 22 εκατομμύρια αγρότες προερχόμενους από περισσότερες από 195 χώρες να βρουν τις πληροφορίες που χρειάζονται και να προωθήσουν τα προϊόντα τους σε 7.000 πελάτες B2B.

Ευκαιρίες για βελτίωση στο τρέχον τοπίο
Η παγκόσμια παραγωγή στην αγορά γεωργίας προβλέπεται να φτάσει τα US$3,90 τρισ. το 2024, με ετήσιο ρυθμό αύξησης περίπου 5,66% (CAGR 2024-2028). Μέχρι το 2028, η παγκόσμια ακαθάριστη παραγωγή αναμένεται να φτάσει τα 4,86 τρισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, αναδεικνύοντας τη γεωργία ως κλάδο ύψιστης σημασίας για την οικονομία και την κοινωνική ευημερία. Στην Ισπανία, η αξία της ακαθάριστης παραγωγής στην αγορά γεωργίας αναμένεται να αγγίξει τα US$55,79 δισ. το 2024 και τα US$60,77 δισ. μέχρι το 2029, προβλέποντας ετήσιο ρυθμό αύξησης 1,72% (CAGR 2024-2029).

Παρά την σημαντική ανάπτυξη του κλάδου ένας σημαντικός αριθμός αγροτών δεν έχει πρόσβαση σε σύγχρονες γεωργικές πρακτικές με δεδομένο μάλιστα ότι ο χώρος υπολείπεται σημαντικά στην ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών. Τα τελευταία χρόνια καταγράφεται ενισχυμένη ζήτηση για βιώσιμες λύσεις και ενισχυμένη ασφάλεια τροφίμων στις εφοδιαστικές αλυσίδες αγροδιατροφικών προϊόντων. Η Wikifarmer ικανοποιώντας την τρέχουσα ανάγκη αναπτύσσεται συνεχώς, καθώς αποτελεί τον φορέα που προσφέρει νέες τεχνολογίες και πρακτικές που οδηγούν σε αναδιαμόρφωση της γεωργίας.

Η ανάγκη για αυξημένη αποδοτικότητα
Το Wikifarmer είναι ένα οικοσύστημα πολύτιμου περιεχομένου και αγροτικών προϊόντων που προωθεί μια δικαιότερη, πιο διαφανή και βιώσιμη αλυσίδα αξίας στη βιομηχανία τροφίμων, παρέχοντας εκπαιδευτικούς πόρους για βιώσιμες γεωργικές τεχνικές. Μέχρι σήμερα, έχουν μεταφραστεί πάνω από 3 εκατομμύρια λέξεις σε 17 γλώσσες, από επιστήμονες, ερευνητικά κέντρα και γεωπόνους. Με όπλο το Wikifarmer, οι αγρότες έχουν πρόσβαση σε πλειάδα αγοραστών διεθνώς, που οδηγεί σε καλύτερες τιμές πώλησης των προϊόντων τους, ενώ έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν την αγορά σε πραγματικό χρόνο.

«Η αλυσίδα εφοδιασμού αγροτικών προϊόντων εξακολουθεί να έχει πάρα πολλούς μεσάζοντες. Οι υπολογισμοί μας δείχνουν ότι οι παραγωγοί λαμβάνουν μόνο κατά μέσο όρο το 20% της αλυσίδας αξίας, παρά το γεγονός ότι παράγουν το πιο ουσιώδες μέρος της.» εξηγεί ο Miguel Colmenero. Οι αγορές παραμένουν μια περίπλοκη και προκλητική διαδικασία λόγω του συνεχούς κινδύνου απάτης και της έλλειψης εμπιστοσύνης. «Είναι ακριβό, αργό και αντιπαραγωγικό να διαπραγματεύεσαι με πολλούς προμηθευτές για διαφορετικά προϊόντα», προσθέτει ο κ. Colmenero. «Παρέχουμε μια σειρά εργαλείων και έναν πίνακα ελέγχου για να διαφημίζουν οι παραγωγοί εύκολα τα προϊόντα τους. Τους προσφέρουμε επίσης προωθητικές ευκαιρίες για την αγορά-στόχο τους και μαζί αυτά μπορούν να βελτιώσουν τα κέρδη έως και 300%.».
Προσφέροντας εγγυήσεις, επιλογές πίστωσης και χρηματοδότησης, και εργαλεία διαπραγμάτευσης για καλύτερα περιθώρια, το Wikifarmer επιτρέπει επίσης τη συγκέντρωση παραγγελιών από διαφορετικούς παραγωγούς σε μια αποστολή για πρόσθετη εξοικονόμηση κόστους.

Σχετικά με το Wikifarmer
Το Wikifarmer είναι μια start-up εταιρεία που λειτουργεί ως διαδικτυακή πλατφόρμα προσφέροντας δωρεάν αγροτική γνώση στους αγρότες και μια B2B αγορά, που συνδέει προμηθευτές με αγοραστές αγροδιατροφικών προϊόντων σε όλο τον κόσμο. Δημοκρατικοποιώντας το αγροτικό εμπόριο και εκπαιδεύοντας τους αγρότες στις σύγχρονες γεωργικές τεχνικές, το Wikifarmer στοχεύει να ενδυναμώσει τους αγρότες και να προωθήσει την καινοτομία στον αγροτικό τομέα.

WIKIFARMER

Huawei skin banner L
Huawei skin banner R