Η σειρά Mate 70 της Huawei αναμένεται να έρθει με νέο ταχύτατο και ανταγωνιστικό chip Kirin

14 Μαΐου, 2024

Η σειρά Huawei Mate 70 φαίνεται να ετοιμάζει την μεγάλη έκπληξη με ένα «διαστημικό» νέο chip το οποίο θα ενισχύσει τις επιδόσεις των κινητών σε όλους τους τομείς.

Τουλάχιστον αυτό μας λέει μια νέα διαρροή η οποία υποστηρίζει ότι η επόμενη σειρά ναυαρχίδων της Huawei θα είναι ακόμη πιο ανταγωνιστική στην κατηγορία της.


Οι πληροφορίες αυτές έρχονται από τον γνωστό tipster του Weibo @SmartPikachu ο οποίος δηλώνει ότι η Huawei ετοιμάζεται να φέρει μεγάλους πονοκεφάλους στις ΗΠΑ με την σειρά Mate 70. Μάλιστα αναφέρει και το «super core tools» το οποίο μπορεί
να αναφέρεται στους πυρήνες απόδοσης του νέου Kirin.Θα αλλάξει η αρχιτεκτονική του νέου chip; Θα ενισχυθεί η ταχύτητα των υπαρχόντων πυρήνων; Ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα αυτή την στιγμή.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγονται φήμες για τις επιδόσεις της σειράς Huawei Mate 70. Μια πρώιμη αναφορά υπονοούσε ότι το Mate 70 Kirin μπορεί να ξεπεράσει τους 1,1 εκατομμύρια πόντους στα benchmarks ενώ μια άλλη διαρροή αναφέρει ότι ο νέος επεξεργαστής Kirin θα μπορούσε να είναι ισοδύναμος με τον Snapdragon 8+ Gen 1. Ο tipster δεν ανέφερε τίποτα με σαφήνεια. Ωστόσο αφήνει να εννοηθεί ότι η σειρά Mate 70 θα είναι ένα βήμα μπροστά από τους προκατόχους της όσον αφορά τις επιδόσεις. Περαιτέρω λεπτομέρειες επισημαίνουν ότι η κυκλοφορία της σειράς Huawei Mate 70 ενδέχεται να πέσει ταυτόχρονα με αυτή των iPhone 16 αργότερα μέσα στην χρονιά, οπότε περιμένουμε από την Huawei να παρουσιάσει κάτι πραγματικά ανταγωνιστικό ώστε να κερδίσει την εγχώρια αγορά της Κίνας.

Σειρά Mate 70: Mate: Αναμενόμενες δυνατότητες
Τον τελευταίο καιρό, αρκετές φήμες έχουν σημειώσει ότι η επερχόμενη σειρά Mate 70 θα είναι μια μεγάλη αναβάθμιση σε σχέση με τους προκατόχους. Μερικά από τα «καλούδια» που αναμένεται να φέρουν τα νέα κινητά είναι:

Τεχνολογία δικτύου 5G+
Νέο chipset Kirin
Προηγμένο σύστημα κάμερας
Αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων υπερήχων
Προεγκατάσταση του HarmonyOS NEXT
Καλύτερες τεχνολογίες AI

Άλλες πληροφορίες υποδηλώνουν ότι η εταιρεία εργάζεται ήδη με το απόθεμα της σειράς Mate 70 και ενδέχεται να αυξήσει τον όγκο προμήθειάς της κατά 40-50% σε σχέση τις ναυαρχίδες Mate 60. Τι από όλα αυτά ισχύει; Μπορεί όλα αλλά μπορεί και κάποια από αυτά. Θα το δούμε μέσα στους επόμενους μήνες!