Το teaser του Gemini της Google είναι μια ανοικτή κήρυξη πολέμου στην OpenAI

14 Μαΐου, 2024

Ο πόλεμος με τα chatbot της τεχνητής νοημοσύνης αναθερμαίνεται, με το OpenAI και τη Google να βρίσκονται σε μια ανελέητη μάχη για την κυριαρχία. Λίγες ώρες πριν από το ετήσιο συνέδριο I/O της Google, ο τεχνολογικός γίγαντας δημοσίευσε ένα βίντεο που παρουσιάζει μια πιθανώς ενημερωμένη έκδοση του chatbot Gemini, το οποίο φαίνεται να επεξεργάζεται τόσο live βίντεο όσο και προφορικές οδηγίες.

Το demo, το οποίο φαίνεται να γυρίστηκε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του I/O, παρουσίασε το Gemini σε μια συσκευή Pixel, το οποίο επεξεργάζεται απρόσκοπτα ζωντανό βίντεο και προφορικές ερωτήσεις για να παρέχει ακριβείς πληροφορίες. Όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις τρέχουσες προετοιμασίες, ο Gemini τις προσδιόρισε ως ετοιμασίες για ένα σημαντικό γεγονός.

Η συζήτηση κύλησε φυσικά, με το Gemini να ρωτά για τις λεπτομέρειες που τράβηξαν το ενδιαφέρον του χρήστη, αποκαλύπτοντας τελικά την εκδήλωση ως Google I/O και προσφέροντας μια συνοπτική περιγραφή. Ο συγχρονισμός της Google για αυτό το teaser ήταν άψογος, καθώς έπεσε στρατηγικά λίγες ώρες πριν από τις πολυαναμενόμενες ανακοινώσεις του OpenAI σχετικά με τις αναβαθμίσεις του ChatGPT.

Αν δεν το έχετε ακούσει, η επίδειξη του ChatGPT-4o από την OpenAI ήταν πραγματικά εντυπωσιακή και ανέδειξε την ικανότητα της τεχνητής νοημοσύνης να κατανοεί και να συνομιλεί με ένα φανταστικό επίπεδο ευχέρειας και συνοχής.

Μπορεί οι μέχρι σήμερα επιδείξεις και παρουσιάσεις να ήταν αρκετά περιορισμένες ως προς τις δυνατότητες των AI, αλλά οι τελευταίες εξελίξεις μας δείχνουν το πόσο γρήγορα βελτιώνονται οι δυνατότητες αυτές ενώ τώρα με την ενσωμάτωση φωνής και βίντεο αυτά τα AI chatbots γίνονται ανατριχιαστικά ρεαλιστικά.
Πραγματικά περιμένουμε με ανυπομονησία το I/O Keynote της Google, όπου η εταιρεία αναμένεται να παρουσιάσει νέα χαρακτηριστικά AI και ενημερώσεις του Gemini.