Η TECNO παρουσιάζει τον πρώτο τηλεσκοπικό φακό macro για κάμερες κινητών

10 Ιανουαρίου, 2022

Οι κάμερες των κινητών βελτιώνονται με ιδιαίτερα γρήγορους ρυθμούς, και όλοι οι κατασκευαστές εστιάζουν τις προσπάθειες τους στο να διορθώσουν τους πολλούς περιορισμούς που επιβάλλουν οι μικρές διαστάσεις.

Η TECNO είναι μια εταιρεία που έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό μερικούς μήνες πριν, όταν ανακοινώθηκε η συνεργασία της με την Samsung για την κατασκευή πτυσσόμενων περισκοπικών φακών αλλά και κινούμενων αισθητήρων για πιο αποτελεσματική σταθεροποίηση.

Τώρα η TECNO μας δείχνει τα νέα της σχέδια για έναν πτυσσόμενο φακό macro ο οποίος φιλοδοξεί να αλλάξει τα δεδομένα της macro φωτογράφησης.
Ο φακός αυτός εκτείνεται από το σώμα του κινητού ώστε να προσφέρει έως και 5x οπτικού zoom. Αυτό αυτομάτως σημαίνει ότι ο χρήστης δεν χρειάζεται να πλησιάσει ιδιαίτερα το αντικείμενο που φωτογραφίζει ενώ και η ποιότητα εικόνας θα είναι εξαιρετική καθώς δεν χρησιμοποιείται ψηφιακό zoom.

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή το σύστημα αυτό προσφέρει και μεγαλύτερο διάφραγμα κάτι σημαντικό για το τελικό αποτέλεσμα ενώ δεν χρειάζεται να αυξηθεί και το πάχος της συσκευής για την τοποθέτησή του.

Η TECNO δείχνει ιδιαίτερα δραστήρια στην εξέλιξη της τεχνολογίας των mobile φωτογραφικών, και σίγουρα θα δούμε και άλλες ενδιαφέρουσες τεχνολογίες από αυτή στο προσεχές μέλλον.