Η Volkswagen παρουσιάζει τις εκδόσεις GTX των μοντέλων ID.3 και τα ID.7 Tourer

14 Μαρτίου, 2024

Η Volkswagen επεκτείνει τη γκάμα των σπορ μοντέλων GTX και σε μια διπλή παγκόσμια πρεμιέρα παρουσιάζει τα νέα μοντέλα ID.3 GTX και ID.7 GTX Tourer.

Σύμφωνα με τη Volkswagen, τα δύο εξαιρετικά δυναμικά μοντέλα θα λανσαριστούν σύντομα με ξεχωριστή εξωτερική σχεδίαση, σπορ σχεδιαστικές λεπτομέρειες στο εσωτερικό και ισχυρές επιδόσεις. Τα πιο σπορ μοντέλα της αμιγώς ηλεκτρικής σειράς προϊόντων ID. φέρουν ήδη από το 2021 την ετικέτα GTX – βασισμένα στα δυναμικά μοντέλα της Volkswagen με τις ονομασίες GTI, GTD ή GTE.

Η Volkswagen θα λανσάρει το πισωκίνητο ID.3 GTX σε δύο εκδόσεις. Το κορυφαίο μοντέλο είναι το ID.3 GTX Performance – ένα σβέλτο, συμπαγές σπορ αυτοκίνητο.

Το ID.3 GTX ξεχωρίζει από όλα τα άλλα μοντέλα της σειράς προϊόντων χάρη στην εξατομικευμένη εξωτερική του σχεδίαση. Ο ειδικός για το GTX μπροστινός προφυλακτήρας διαθέτει μια νέα ανεξάρτητη μαύρη εισαγωγή αέρα σε σχέδιο διαμαντιού και διαθέτει νέα φώτα αριστερά και δεξιά. Τα μαύρα στοιχεία του αμαξώματος έχουν γυαλιστερό φινίρισμα. Αυτό ισχύει επιπλέον για τα νεοσχεδιασμένα πλευρικά μαρσπιέ και τη νέα κάτω περιοχή του πίσω μέρους.

Νέες είναι επίσης οι ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών της Skagen που τοποθετούνται στάνταρ. Το εσωτερικό του οχήματος διαμορφώνεται με πλήθος χαρακτηριστικών ειδικά για το GTX. Με την εργονομική τους σχεδίαση, τα premium σπορ καθίσματα (με ύφασμα και δερματίνη) που είναι στάνταρ εξοπλισμός υπογραμμίζουν τον σπορ χαρακτήρα των ισχυρότερων μοντέλων ID.3. Άλλο ένα κλασικό στοιχείο σχεδιασμού GTX είναι οι κόκκινες διακοσμητικές ραφές στα καθίσματα και το τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών. Η υψηλής ποιότητας επιφάνεια του κοκπιτ είναι επίσης αποκλειστική στο GTX. Το ισχυρότερο ID.3 GTX Performance διαθέτει προσαρμοστικό έλεγχο πλαισίου DCC.


Το ID.7 GTX Tourer κάνει το ντεμπούτο του ως το ισχυρότερο μοντέλο της σειράς. Όπως τα ID.4 GTX και ID.5 GTX, διαθέτει σύστημα τετρακίνησης με δύο κινητήρες που μπορεί να κινούν τους δύο άξονες παράλληλα.

Το μπροστινό μέρος του ID.7 GTX Tourer διακρίνεται από τα άλλα μοντέλα της σειράς από την σχεδίαση του προφυλακτήρα αλλά και μοναδικά φωτιστικά στοιχεία που διαθέτει. Όπως και στο ID.3 GTX, οι ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών της Skagen τοποθετούνται στάνταρ στο ID.7 GTX Tourer.

Το εσωτερικό διαθέτει πληθώρα από χαρακτηριστικά όπως εξατομικευμένα καθίσματα (θερμαινόμενα εμπρός) με διάτρητα γράμματα GTX στις πλάτες, κόκκινες σωληνώσεις στα καθίσματα, κόκκινες ραφές στον πίνακα οργάνων και στις επενδύσεις των θυρών, καθώς και ένα τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών με κόκκινες διακοσμητικές ραφές. Η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών που φτάνει τα 1.714 λίτρα είναι εξίσου μεγάλη όπως και στις πισωκίνητες εκδόσεις.