Η VW θα παρουσιάσει το πολυτελές, αμιγώς ηλεκτρικό ID.7 στην CES 2023

4 Ιανουαρίου, 2023

Μετά από ένα διάλειμμα έξι ετών, το Volkswagen Group of America επιστρέφει στη CES με ένα πολύ ιδιαίτερο προϊόν – το ολοκαίνουργιο αμιγώς ηλεκτρικό ID.7. Στην έκθεση CES (Consumer Electronics Show) στο Λας Βέγκας μεταξύ 5 και 8 Ιανουαρίου 2023, η Volkswagen θα παρουσιάσει το πρώτο της πλήρως ηλεκτρικό σεντάν που βασίζεται στην δική της πλατφόρμα (MEB).

VW AERO CONCEPT

Το concept ID. AERO που παρουσιάστηκε στην Κίνα στην ουσία μας έδωσε μια ιδέα για την εμφάνιση του νέου μοντέλου, το οποίο έχει αεροδυναμική σχεδίαση και είναι σε θέση να επιτύχει μια εκτιμώμενη από τον κατασκευαστή αυτονομία 700 χιλιομέτρων.

Πολλές είναι και οι νέες εντυπωσιακές λειτουργίες που ενσωματώνει το ID.7 όπως για παράδειγμα το νέο σύστημα κλιματισμού. Έτσι για παράδειγμα, το ID.7 μπορεί να ανιχνεύσει πότε ο οδηγός πλησιάζει με το κλειδί του και μπορεί να αρχίσει να ψύχει το εσωτερικό τις ζεστές καλοκαιρινές ημέρες ή να θερμαίνει το εσωτερικό τις κρύες ημέρες πριν ο οδηγός μπει στο όχημα. Οι πρόσφατα σχεδιασμένοι “έξυπνοι αεραγωγοί” ελέγχουν τη ροή και διανέμουν τον αέρα σε μεγάλες επιφάνειες όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
Εάν υπάρχουν επιβάτες στο αυτοκίνητο, ο αέρας μπορεί να κατευθύνεται κατευθείαν στο σώμα ή να αερίζει το εσωτερικό έμμεσα. Αυτές οι λειτουργίες είναι ανά πάσα στιγμή ορατές στη νέα μεγάλη οθόνη και μπορούν να ενεργοποιηθούν και να αποθηκευτούν ξεχωριστά για κάθε χρήστη. Ειδικά αιτήματα μπορούν να ενεργοποιηθούν με φωνητικές εντολές. Εάν ο χρήστης πει “Volkswagen, τα χέρια μου είναι κρύα!”, το ID.7 ανταποκρίνεται ξεκινώντας τη λειτουργία θέρμανσης του τιμονιού ενώ ταυτόχρονα και θερμός αέρας κατευθύνεται προς τα χέρια του οδηγού.

Στη CES στο Λας Βέγκας, η VW θα παρουσιάσει το ID.7 με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Το καμουφλαρισμένο σεντάν διαθέτει ψηφιακή σχεδίαση με μοναδική βαφή, η οποία φωτίζει το ID.7 διαδραστικά. Αυτό γίνεται χάρη στα 40 στρώματα χρώματος, μερικά από τα οποία είναι αγώγιμα, ενώ άλλα έχουν μονωτικές ιδιότητες. Συνολικά 22 περιοχές του οχήματος μπορούν να ελεγχθούν ξεχωριστά και ηλεκτροδοτούνται κάτω από το ανώτερο στρώμα βαφής (ηλεκτροφωτισμός), ώστε να φωτίζονται. Οι κωδικοί QR στο καπό και στις δύο πλευρές παρέχουν μια διεπαφή μεταξύ του φυσικού και του ψηφιακού κόσμου.

Το ID.7 ακολουθεί τη σχεδιαστική γλώσσα της οικογένειας των πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων της Volkswagen. Στα χαρακτηριστικά του sedan περιλαμβάνονται το αεροδυναμικό μπροστινό τμήμα και η οροφή, τα οποία έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να συμβάλλουν τόσο στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας όσο και στην αύξηση της αυτονομίας. Οι εισαγωγές αέρα που βρίσκονται στο μπροστινό μέρος οδηγούν τον αέρα που ρέει μέσα από αυτές προς τα κάτω, στα πλαϊνά του οχήματος προς τα πίσω, σχηματίζοντας μια κουρτίνα αέρα, η οποία ομαλοποιεί τη ροή του αέρα στα πλαϊνά του οχήματος. Η οροφή έχει μια δραματική κλίση σαν κουπέ προς τα πίσω και συμβάλλει έτσι στον πολύ καλό συντελεστή οπισθέλκουσας. Η Volkswagen εκτιμά ότι η αυτονομία θα φτάσει περίπου τα 700 χιλιόμετρα για τις ευρωπαϊκές εκδόσεις με βάση τον κύκλο WLTP.

VW MEB Platform

Όπως όλα τα άλλα μοντέλα της ηλεκτρικής οικογένειας VW, το ID.7 βασίζεται στην αρχιτεκτονική MEB του Volkswagen Group. Το πλεονέκτημα των κοντών προεξοχών και του μεγάλου μεταξονίου των 116,9 ιντσών δημιουργεί ένα ιδιαίτερα ευρύχωρο εσωτερικό που μοιάζει περισσότερο με αυτό ενός πολυτελούς σεντάν.
Με το ID.7 sedan, η Volkswagen επεκτείνει την επιτυχημένη οικογένεια πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων της στο premium τμήμα της αγοράς και προωθεί την εκστρατεία της για την ηλεκτρική κινητικότητα με τη στρατηγική ACCELERATE.

Μετά τα μοντέλα ID.3, ID.4, ID.5 και ID.6 (μόνο για την κινεζική αγορά) και το νέο μοντέλο ID. Buzz, το ID.7 θα είναι το έκτο μοντέλο της οικογένειας EV της εταιρείας. Το ID.7 για την ευρωπαϊκή αγορά θα παράγεται στο εργοστάσιο της Volkswagen στο Emden, καθιστώντας το το δεύτερο όχημα MEB που παράγεται εκεί, μετά το ID.4.