Μόνο ηλεκτρικά οχήματα Hyundai στην Νορβηγία από το 2023

4 Ιανουαρίου, 2023

Η Hyundai Motor Norway ανακοινώνει ότι από το 2023 θα διαθέτει μόνο ηλεκτρικά οχήματα στην αγορά της Νορβηγίας. Η ηλεκτροκίνηση εισβάλλει στην ζωή μας δυναμικά.

Μετά την παρουσίαση της σειράς IONIQ στην αγορά της Νορβηγίας το 2016, η Hyundai κατάφερε να καθιερωθεί ως ένας από τους top κατασκευαστές αυτοκινήτων.


Ως παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, η νορβηγική αγορά έχει επίσης αποδειχθεί αιχμή του δόρατος για την ανάπτυξη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Hyundai. Το IONIQ Electric έγινε γρήγορα ένα από τα πιο δημοφιλή ηλεκτρικά αυτοκίνητα της αγοράς και συνέχισε τις υψηλές πωλήσεις μέχρι και την περίοδο των γιορτών.
Όταν το KONA Electric λανσαρίστηκε το 2018, σηματοδότησε μια μικρή επανάσταση στην αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων καθώς πρόσφερε μεγάλη αυτονομία, προσιτή τιμή και σχεδίαση crossover που τόσο οι Νορβηγοί όσο και γενικότερα οι Ευρωπαίοι βρήκαν ιδιαίτερα ελκυστική. Στη Νορβηγία, αυτό είχε ως αποτέλεσμα 8.000 προπαραγγελίες κάτι που έκανε το KONA Electric ένα από τα δημοφιλέστερα οχήματα στη χώρα.

Την ίδια επιτυχία είχε και το IONIQ 5. Η μεγάλη αυτονομία, η εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση, ο άφθονος χώρος και ο πρακτικός σχεδιασμός CUV αποτέλεσαν τα θέλγητρα για τους πελάτες, και ως ένα από τα πιο προηγμένα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της αγοράς, το IONIQ 5 είναι το πέμπτο σε πωλήσεις αυτοκίνητο της Νορβηγίας μέχρι στιγμής φέτος.

Με αυτά τα δεδομένα το 2020 η Hyundai πήρε την απόφαση να διαθέτει μόνο plug-in υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα στη Νορβηγία, και πιο συγκεκριμένα εξαιρετικά αυτοκίνητα όπως το TUCSON Plug-In Hybrid και το SANTA FE Plug-In Hybrid. Ωστόσο, καθώς μπαίνουμε τώρα στο 2023, η εταιρεία θέτει ένα νέο ορόσημο στη νορβηγική αγορά.
Στο τέλος του 2022, θα πωληθούν τα τελευταία plug-in υβριδικά της Hyundai και από την 1η Ιανουαρίου 2023, η Νορβηγία θα είναι η πρώτη αγορά όπου η μάρκα θα πουλάει μόνο αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα.