Η Xiaomi βλέπει αλλιώς το φωτογραφικό κινητό με την νέα της πατέντα

25 Αυγούστου, 2020

Η Xiaomi δουλεύει σκληρά και έχει καταφέρει να παρουσιάσει μερικά από τα πιο εντυπωσιακά φωτογραφικά κινητά που υπάρχουν στην αγορά σήμερα. Αυτό όπως φαίνεται δεν πρόκειται να σταματήσει, και οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι δουλεύει επάνω σε μια νέα επαναστατική ιδέα για το επόμενο κορυφαίο camera smartphone.

Το κινητό αυτό θα έχει ένα κινούμενο module κάμερας. Τι σημαίνει αυτό; Οι δύο φακοί βρίσκονται επάνω σε έναν μηχανισμό ο οποίος αλλάζει την γωνία τους κάτι που θεωρητικά τουλάχιστον θα βοηθάει να αλλάζει και το εύρος της λήψης. Φυσικά η κίνηση των δυο φακών θα πρέπει να είναι απόλυτα συγχρονισμένη ενώ αρκετή δουλειά θα πρέπει να κάνει και το λογισμικό της κάμερας αυτής.

Σήμερα τα κινητά έχουν φτάσει να έχουν τέσσερις και πέντε κάμερες, αλλά αυτό δεν αποτελεί εγγύηση φωτογραφικής υπεροχής όπως έχει αποδείξει και η Google με τα κινητά Pixel. Αν η Xiaomi χρησιμοποιήσει υψηλής ποιότητας αισθητήρες και κάνει το σύστημα να δουλέψει σωστά ίσως να βάλει τα γυαλιά σε όλους τους πεντακάμερους και τετρακάμερους κατασκευαστές.

ΠΗΓΗ