Κινούμαι Ηλεκτρικά: Επιδοτήσεις για ηλεκτρικά ποδήλατα στον Κωτσόβολο!

25 Αυγούστου, 2020

«Κινούμαι Ηλεκτρικά» λέγεται η νέα συνήθεια και για όσους επιλέγουν καθημερινά οικολογικούς και οικονομικούς τρόπους μετακίνησης για να κάνουν την καθημερινότητά τους καλύτερη, τότε στα καταστήματα Κωτσόβολος θα βρουν τη λύση!

Μέσα από μία ευρεία γκάμα ηλεκτρικών ποδηλάτων, όπως τα ηλεκτρικά ποδήλατα FIAΤ, που θα διατίθενται αποκλειστικά στον Κωτσόβολο, οι ενδιαφερόμενοι θα ανακαλύψουν αυτό που ταιριάζει στις δικές τους ανάγκες. Επιπλέον, με το πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Κινούμαι Ηλεκτρικά», έχουν τη δυνατότητα να προβούν σε επιδοτούμενη αγορά του αγαπημένου τους ηλεκτρικού ποδηλάτου.

Η διαδικασία είναι απλή και περιλαμβάνει 3 βήματα:
• Επιλέγουν το μοντέλο που τους ενδιαφέρει σε ένα από τα καταστήματα Κωτσόβολος,
• καταχωρούν την οικονομική προσφορά και όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην πλατφόρμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας http://kinoumeilektrika.ypen.gr/ και
• μόλις εγκριθεί η αίτηση, ολοκληρώνουν την αγορά τους και κερδίζουν 40% επιδότηση.

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα που επιδοτούνται είναι τα μοντέλα με υποβοηθούμενη ποδηλάτηση, πρόκειται για ποδήλατα εξοπλισμένα με βοηθητικό ηλεκτροκινητήρα μέγιστης ονομαστικής ισχύος έως 250 W, στα οποία η ισχύς του κινητήρα διακόπτεται όταν σταματήσει η περιστροφή των πεντάλ από τον αναβάτη και μειώνεται σταδιακά και τελικά μηδενίζεται πριν η ταχύτητα του δίκυκλου φτάσει τα 25 χλμ/ώρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις περιπτώσεις πολύτεκνων οικογενειών (με 4 προστατευόμενα μέλη) ή ΑΜΕΑ, οι δικαιούχοι λαμβάνουν το εφάπαξ ποσό των €500 επιπλέον του 40% της επιδότησης.
Η υποβολή των αιτήσεων ξεκίνησε σήμερα, Δευτέρα, 24 Αυγούστου, και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν ένα από τα φυσικά καταστήματα Κωτσόβολος ή να καλέσουν στο τηλεφωνικό κέντρο για να πάρουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το μοντέλο που τους ενδιαφέρει.