Impossible Foods: Μετά το χορτοφαγικό μοσχάρι ήρθε το χοιρινό και ακολουθεί το μπέικον!

9 Ιανουαρίου, 2020

Η Impossible Foods έχει τραβήξει όλα τα φώτα της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό χάρη στα μοναδικά της προϊόντα όπως το χορτοφαγικό μοσχαρίσιο μπιφτέκι και τον επίσης χορτοφαγικό χοιρινό κιμά. Τώρα όμως εξερευνά και άλλα πιο δύσκολα μονοπάτια όπως αυτό του λατρεμένου μπέικον!

Στην CES 2020 η Impossible Foods παρουσίασε κάτι επαναστατικό. Το πρώτο χορτοφαγικό υποκατάστατο χοιρινού κιμά. Σύμφωνα με την εταιρεία το προϊόν αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις συνταγές που έχουμε συνηθίσει να βάζουμε κιμά όπως τα λουκάνικα, τα μπιφτέκια ή ακόμη και στο all time classic μακαρόνια με κιμά. Η γεύση σύμφωνα επίσης με του δημιουργούς του είναι πολύ κοντά σε αυτό που περιμένει κανείς και περιμένουν να έχει την ίδια επιτυχία με αυτή που έχει το faux μοσχαρίσιο μπιφτέκι το οποίο ήδη χρησιμοποιείται από μεγάλες αλυσίδες fast food.

Το επόμενο βήμα λοιπόν είναι το μπέικον και σύμφωνα με τον CEO (Τσέο) της εταιρείας Pat Brown

Ήδη έχουμε πειραματιστεί με υποκατάστατο του μπέικον. Θα το κυκλοφορήσουμε στην αγορά όταν είμαστε σίγουροι ότι ακόμη και οι φανατικοί του μπέικον θα το λατρέψουν. Είμαστε σε καλό δρόμο και θα είναι μια ιστορική στιγμή όταν θα μπορούμε να σερβίρουμε το πρώτο πραγματικά κοσέρ χάμπουργκερ με μπέικον.

Το να πετύχεις την γεύση του μπέικον θα είναι κάτι αρκετά δύσκολο μιας και οι γνώστες ξέρουν ότι ακόμη και διάφορα υποκατάστατα που υπάρχουν στην αγορά από κρέας γαλοπούλας απλά δεν μπορούν να συγκριθούν. Βέβαια ποτέ μην λες ποτέ μιας και μέχρι πριν μερικούς μήνες εμείς οι κρεατοφάγοι δεν θα μπορούσαμε καν να φανταστούμε ότι ένα μπιφτέκι από λαχανικά θα μπορούσε να έχει την γεύση μοσχαρίσιου.