Κατεστραμμένη Lamborghini για 2 εκατομμύρια δολάρια; Και όμως γίνεται!

6 Νοεμβρίου, 2023

Αν έχετε κάνα δυο εκατομμύρια δολάρια στην άκρη, μπορείτε να αποκτήσετε την εμβληματική λευκή Lamborghini Countach που εμφανίζεται στην ταινία του Μάρτιν Σκορτσέζε “Ο Λύκος της Wall Street”. Ωστόσο, αν έχετε δει την ταινία, θα ξέρετε ότι το όχημα αυτό δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση!

Η Lamborghini Countach 25th Anniversary Edition του 1989 που χρησιμοποιήθηκε στην ταινία θα πωληθεί σε δημοπρασία, ξεκινώντας από τα 1,5 εκατομμύρια δολάρια στις 25 Νοεμβρίου στη δημοπρασία On the Grid στο Άμπου Ντάμπι.

Στην ταινία, ο Τζόρνταν Μπέλφορτ – τον οποίο υποδύεται ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο – βρίσκεται αρκετά κοντά στο σπίτι του φτιαγμένος από ναρκωτικά και με δυσκολία ελέγχει τα χέρια και τα πόδια του. Το θέμα είναι ότι υπάρχει μια έκτακτη ανάγκη που τον καλεί να φτάσει στο σπίτι του και να κάνει ένα τηλεφώνημα. Έτσι σέρνεται μέχρι τη Lamborghini Countach του, μπαίνει στη θέση του οδηγού και οδηγεί αργά στο σπίτι του.

Ωστόσο, στην πραγματικότητα δεν έγινε έτσι. Στην επόμενη σκηνή, μετά τη σύλληψή του στο σπίτι του, αποκαλύπτεται ότι η Countach έπαθε σοβαρές ζημιές και καταστράφηκε από κάθε λογής εμπόδια που χτύπησε στη διαδρομή οδηγώντας υπό την επήρεια.

Ένα μοναδικό υπεραυτοκίνητο που μετατράπηκε σε συλλεκτικό κινηματογραφικό αντικείμενο
Αυτή η Lamborghini Countach 25th Anniversary Edition του 1989 είναι μία από τις 658 που έχουν κατασκευαστεί! Το υπεραυτοκίνητο αυτό έχει τη δύναμηHoracio Pagani. Ναι, τον ίδιο Pagani που κατασκευάζει τα απίθανα αυτοκίνητα! Η Lamborghini αυτή διαθέτει τροποποιημένους αεραγωγούς, νέες ζάντες, έναν πίσω προφυλακτήρα που επεκτείνεται προς τα έξω και τροποποιημένα καλύμματα του χώρου του κινητήρα.

Φυσικά δεν θα ήταν Countach αν δεν είχε τον κορυφαίο V12 κινητήρα της Lamborghini. Κάτω από το καπό αυτής της ειδικής έκδοσης λοιπόν βρίσκεται ένας κινητήρας 5.2L V12 5MT με έξι καρμπυρατέρ που αποδίδει 455 ίππους. Το 5άρι σασμάν δίνει κίνηση στους πίσω τροχούς και μπορεί να φτάσει την τελική ταχύτητα των 305 km/h και να επιταχύνει από 0-100 km/h σε πέντε δευτερόλεπτα.

Όποιος αγοράσει αυτό το όχημα, πιθανότατα δεν πρόκειται να το ανακατασκευάσει μιας και διατίθεται στην αγορά ως συλλεκτικό έργο τέχνης, με πλήρη τεκμηρίωση αυθεντικότητας από την εταιρεία. Μαζί με το υπεραυτοκίνητο περιλαμβάνεται ένα κοστούμι του Jordan Belfort, δύο DVD της ταινίας, δύο φούτερ του συνεργείου, καθώς και μια κλακέτα και μια καρέκλα του σκηνοθέτη – και τα δύο υπογεγραμμένα από τον Scorsese, τον DiCaprio και τη συμπρωταγωνίστρια Margot Robbie.