Μετά την Samsung και το Galaxy Ring τώρα και η Apple δουλεύει επάνω στο δικό της έξυπνο δαχτυλίδι

21 Φεβρουαρίου, 2024

Η αγορά των έξυπνων φορητών συσκευών συνεχίζει να αναπτύσσεται καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται και οι καταναλωτές αναζητούν νέους τρόπους παρακολούθησης της υγείας και των δραστηριοτήτων τους. Ενώ το έξυπνο ρολόι είναι το κυρίαρχο gadget στην κατηγορία, τώρα και άλλα wearables φαίνεται να φιλοδοξούν να πάρουν ένα μερίδιο της αγοράς. Ένα από αυτά είναι και τα έξυπνα δαχτυλίδια.

Την αρχή έκανε η Samsung η οποία ετοιμάζεται να λανσάρει το νέο της Galaxy Ring μέσα στην χρονιά, ενώ τώρα ακούγεται έντονα ότι και η Apple επιταχύνει την ανάπτυξη του δικού της smart ring.

Η Apple λέγεται ότι δουλεύει επάνω στην ιδέα ενός έξυπνου δαχτυλιδιού εδώ και αρκετά χρόνια και μάλιστα έχει καταθέσει αρκετά διπλώματα ευρεσιτεχνίας.

Εάν αναπτυχθεί, το έξυπνο δαχτυλίδι της Apple θα επικεντρωθεί πιθανότατα στην παρακολούθηση της υγείας ακριβώς όπως και οι ανταγωνιστές της. Θα παρακολουθεί βασικά βιομετρικά στοιχεία όπως ο καρδιακός ρυθμός, τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα, ακόμα και τη θερμοκρασία του σώματος απευθείας από το δάχτυλο. Η παρακολούθηση του ύπνου θα αποτελούσε επίσης προτεραιότητα, δεδομένου ότι οι άνθρωποι συχνά φορούν δαχτυλίδια ενώ κοιμούνται. Χαρακτηριστικά όπως οι ανέπαφες πληρωμές μέσω της τεχνολογίας NFC σίγουρα θα είναι καλοδεχούμενα.


Από την άλλη πλευρά, η Samsung φαίνεται έτοιμη να εδραιωθεί ως πρωτοπόρος παίκτης στην αγορά των έξυπνων δαχτυλιδιών με το Galaxy Ring. Η συσκευή λέγεται ότι θα περιλαμβάνει χαρακτηριστικά όπως η παρακολούθηση της ροής του αίματος και η δυνατότητα ηλεκτροκαρδιογραφήματος. Η παρακολούθηση του ύπνου και οι δυνατότητες ελέγχου συσκευών και πληρωμών θα μπορούσαν επίσης να είναι παρούσες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Samsung θα ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή της συσκευής το δεύτερο τρίμηνο του 2024. Η εταιρεία σχεδιάζει να την παρουσιάσει “σε μια εκδήλωση Unpacked το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου”. Τότε αναμένεται να διοργανώσει η Samsung το δεύτερο Unpacked της χρονιάς.

Το πότε θα παρουσιάσει η Apple την δική της πρόταση δεν έχει γίνει γνωστό, αλλά κάτι μας λέει ότι θα προσπαθήσει να μην αφήσει την Samsung να παίξει μόνη της στην κατηγορία για μεγάλο χρονικό διάστημα.