Μοναδικός αντίπαλος της Huawei η Apple για το 2018!

19 Αυγούστου, 2018

Οι τυμπανοκρουσίες τελείωσαν, οι YouTuber’s έκλεισαν τις κάμερες και οι συζητήσεις για το νέο- ομολογουμένως εντυπωσιακό- Samsung Galaxy Note 9 σιγά σιγά αρχίζουν να γίνονται ολοένα και λιγότερες.
Ποια είναι η γνώμη μας; Δυστυχώς ακόμη δεν έχουμε αντικειμενική άποψη για την συσκευή μιας και η Samsung ακόμη δεν μας έχει στείλει δείγμα για δοκιμή. Υπομονή πάντως, θα γίνει και αυτό!

Τώρα λοιπόν που τελείωσε η μεγάλη αναταραχή, μπορούμε να εστιάσουμε στο μέλλον, μιας και μέσα στους επόμενους δύο μήνες περιμένουμε και άλλες παρουσιάσεις από τις οποίες ξεχωρίζουν δύο. Αυτή των Google Pixel 3 series αλλά και του Huawei Mate 20 το οποίο αναμένεται να φέρει μέσα στο 2018 τεχνολογία από το μέλλον!

Η τεχνολογία αυτή θα έρθει μέσα από την τεχνολογία των επεξεργαστών και όχι από gadgets και λειτουργίες εντυπωσιασμού.

Αυτή την χρονιά όλα τα high end κινητά είχαν επεξεργαστές κατασκευασμένους στα 10nm ανεξάρτητα αν οι επεξεργαστές αυτοί ήταν των Qualcomm, Samsung ή Huawei.
Η Huawei όμως αναμένεται να κάνει ένα μεγάλο άλμα παρουσιάζοντας τον πρώτο της επεξεργαστή με τεχνολογία 7nm σε μερικές εβδομάδες στην IFA 2018.
Το πιθανότερο βέβαια είναι η Apple να προλάβει την Huawei καθώς ο επεξεργαστής A12 των νέων iPhone θα έχει επίσης τεχνολογία 7nm και η παρουσίαση θα γίνει στα μέσα του Σεπτέμβρη αλλά η Huawei θα παραμείνει ο πρώτος Android κατασκευαστής με επεξεργαστές επόμενης γενιάς.

Ο επεξεργαστής αυτός είναι ο Kirin 980 και σύμφωνα με πληροφορίες θα προσφέρει έως και 20% αυξημένες επιδόσεις αλλά και -το σημαντικότερο- 40% χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας σε σύγκριση με τους επεξεργαστές στα 10nm.
Στον νέο Kirin θα δούμε και την καινούργια αναβαθμισμένη έκδοση της μονάδας AI τεχνητής νοημοσύνης της Huawei η οποία θα έχει μεγαλύτερη λειτουργικότητα και κορυφαίες επιδόσεις.

Μετά την εντυπωσιακή επίθεση που ξεκίνησε με την σειρά P20 αυτή την χρονιά, η κίνηση της Huawei ήταν μάλλον αναμενόμενη. Η παρουσίαση μιας ναυαρχίδας μέσα στους επόμενους μήνες η οποία θα έχει χαρακτηριστικά που αναμένεται να δούμε το 2019 σε κινητά όπως το Galaxy S10 δείχνει με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι ο στόχος είναι η κορυφή.

Φυσικά το Matrix Life θα βρίσκεται στην παρουσίαση του επεξεργαστή Kirin 980 στο Βερολίνο και θα σας κρατάει ενήμερους για όλες τις εξελίξεις.