Ο Elon Musk λέει ότι “χιλιάδες” ρομπότ θα μπορούσαν να εργάζονται στην Tesla ήδη από το 2025

14 Ιουνίου, 2024

Το μεγάλο αφεντικό της Tesla ο Elon Musk, μοιράστηκε τα σχέδια του για το ανθρωποειδές ρομπότ Optimus, ενώ μας έκανε και μια ενημέρωση σχετικά με το πώς προχωρά η ανάπτυξη του ρομπότ.

Το βίντεο (παραπάνω), το οποίο προβλήθηκε κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέλευσης των μετόχων της Tesla την Πέμπτη, δείχνει το Optimus να περπατά με σταθερό ρυθμό και να εκτελεί αυτόνομα μια εργασία σε ένα εργοστάσιο της Tesla, κατά την οποία τοποθετεί μπαταρίες σε κιβώτια.

“Κάναμε τεράστια πρόοδο με το Optimus σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ξεκινήσαμε από ένα ρομπότ με περιορισμένη κινητικότητα και δυνατότητες, και φτάσαμε σε ένα ρομπότ που μπορεί να κάνει πραγματικά χρήσιμες εργασίες στο εργοστάσιο σήμερα”, δήλωσε ο Musk στο ακροατήριο. Είπε ότι αυτή τη στιγμή έχουν δύο ρομπότ Optimus που εργάζονται στο εργοστάσιο της Tesla στο Fremont της Καλιφόρνια, εκτελώντας την εργασία με τα κύτταρα των μπαταριών που φαίνεται στο βίντεο, προσθέτοντας ότι έχουν επίσης “αρκετά από αυτά που περιφέρονται γύρω από τα γραφεία στο Palo Alto.

Ο Μασκ δήλωσε ότι το Optimus θα υποβληθεί σε “μία σημαντική αναβάθμιση του υλικού” που θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους ή στις αρχές του επόμενου, την οποία θα ακολουθήσει περιορισμένη παραγωγή του ρομπότ για χρήση στα εργοστάσιά της, όπου και θα δοκιμαστεί περαιτέρω.

Προέβλεψε μάλιστα ότι την επόμενη χρονιά η Tesla θα έχει “πάνω από χίλια, ίσως και μερικές χιλιάδες” ρομπότ Optimus που θα εργάζονται για την αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών αυτοκινήτων, εξηγώντας ότι η Tesla έχει ήδη τις δυνατότητες παραγωγής, μηχανικής και τεχνητής νοημοσύνης και λογισμικού για να κάνει επιτυχία το ρομπότ. Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι οι προβλέψεις του CEO της Tesla συχνά δεν ανταποκρίνονται στο χρονοδιάγραμμα που έχει δηλώσει. Το καλό είναι ότι έστω και με καθυστέρηση σχεδόν πάντα πραγματοποιεί τα σχέδια του. Αν και αυτή τη φορά ο Musk δεν σχολίασε πώς το ρομπότ θα επηρεάσει το ανθρώπινο εργατικό δυναμικό της Tesla, έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι το Optimus θα χρησιμοποιηθεί για να “εξαλείψει επικίνδυνες, επαναλαμβανόμενες, βαρετές εργασίες”.

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας είπε επίσης ότι το ρομπότ θα γίνει τελικά εξαιρετικά αυτόνομο με τρόπο που θα επιτρέπει σε έναν συνάδελφό του (άνθρωπο) να του δίνει οδηγίες. Το ρομπότ θα μπορεί ακόμη και να μαθαίνει μια εργασία απλώς παρακολουθώντας ένα βίντεο με αυτήν, υποστήριξε ο Μασκ.
Όπως φαίνεται η εποχή που δεν θα μπορούμε να τα βάζουμε με τους μετανάστες «που έρχονται και μας παίρνουν τις δουλειές» είναι κοντά!

Huawei skin banner L
Huawei skin banner R