Ο επικεφαλής των Surface και Windows Panos Panay εγκαταλείπει τη Microsoft

19 Σεπτεμβρίου, 2023

Μετά από 20 χρόνια σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο, ο (πρώην πλέον) επικεφαλής της Microsoft για το Surface και εκτελεστικός αντιπρόεδρος Panos Panay ανακοίνωσε πρόσφατα την αποχώρησή του από την εταιρεία.

Ο Panay, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τα γνωστά Surface της Microsoft στο πλαίσιο του ρόλου του ως Chief Product Officer, επιβεβαίωσε την είδηση μέσω μιας διαδικτυακής ανάρτησης.

Η είδηση ανακοινώθηκε επίσης από τον Rajesh Jha, EVP of Experiences & Devices της Microsoft, μέσω εσωτερικής ενημέρωσης που στάλθηκε στους υπαλλήλους της εταιρείας. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Μετά από σχεδόν 20 χρόνια στην εταιρεία, ο Panos Panay αποφάσισε να αποχωρήσει από τη Microsoft. Ο Πάνος είχε απίστευτο αντίκτυπο στα προϊόντα και την κουλτούρα μας, καθώς και στο ευρύτερο οικοσύστημα των συσκευών. Υπό την ηγεσία του Πάνου, η ομάδα δημιούργησε το εμβληματικό brand Surface το οποίο αποτελείται από αγαπημένα προϊόντα. Πιο πρόσφατα, ως επικεφαλής των Windows, έφερε καταπληκτικές νέες υπηρεσίες και εμπειρίες σε εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους με τα Windows 11 σε καινοτόμες συσκευές, συμπεριλαμβανομένων εκείνων των OEM συνεργατών μας. Θα μας λείψει και προσωπικά είμαι πολύ ευγνώμων για την συνεισφορά του όλα αυτά τα χρόνια. Σας παρακαλώ να του ευχηθείτε το καλύτερο.

Η Microsoft αναφέρει ότι ο ρόλος και τα καθήκοντα του Panay στην εταιρεία – συμπεριλαμβανομένων των Windows και Surface – θα μεταφερθούν στους Yusef Mehdi και Mikhail Parakhin, όσο για τον ίδιο τον Panay…κάτι ψίθυροι λένε ότι βαδίζει ήδη προς τα κεντρικά κτήρια της Amazon!

Πηγή: Windows Central