Ο νέος αισθητήρας Samsung ISOCELL JN1 θέλει να εξαφανίσει τα τεράστια camera modules!

14 Ιουνίου, 2021

Σήμερα κανένα κινητό δεν είναι άσχημο μιας και οι κατασκευαστές έχουν καταλάβει ότι το πιο απαραίτητο τεχνολογικό μας αξεσουάρ επιβάλλεται να έχει ελκυστική σχεδίαση.
Το πιο σοβαρό ίσως στιλιστικό πρόβλημα των σημερινών κινητών έρχεται από το module της κάμερας!

Η κάμερα είναι ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά ενός κινητού και όπως είναι λογικό όλοι οι κατασκευαστές προσπαθούν να προσφέρουν την υψηλότερη ανάλυση, το μεγαλύτερο zoom και τις πιο εντυπωσιακές λειτουργίες. Όλα αυτά όμως μεγαλώνουν και το μέγεθος των camera modules με αποτέλεσμα τα κινητά μας να μοιάζουν με «τραμπάλες» όταν τα ακουμπάμε σε ένα τραπέζι.

Την λύση ελπίζει να δώσει η Samsung με τον νέο της φωτογραφικό αισθητήρα ISOCELL JN1!
Ο αισθητήρας αυτός έχει απίστευτα μικρές διαστάσεις αλλά παρόλα αυτά έχει ανάλυση 50MP! Σύμφωνα με την Samsung φέρνει 16% καλύτερη ευαισθησία στο φως, 4 σε 1 pixel binning και διαπρέπει στις νυχτερινές λήψεις.

Μάλιστα ο αισθητήρας αυτός έχει και Double Super PDAF για πιο αποτελεσματική εστίαση σε χαμηλό φωτισμό ενώ μπορεί να κάνει εγγραφή βίντεο 4K στα 60 καρέ το δευτερόλεπτο.


Από τα χαρακτηριστικά σίγουρα θα έχετε καταλάβει ότι δεν πρόκειται για αισθητήρα που απευθύνεται σε flagship συσκευές. Παρόλα αυτά οι απίστευτα μικρές του διαστάσεις θα βοηθήσουν στην κατασκευή πιο slim κινητών αλλά και camera modules τα οποία δεν θα προεξέχουν κάνοντας την σχεδίαση προβληματική.