Όριο στα 50 Watt ασύρματης φόρτισης θέλουν να βάλουν οι ρυθμιστικές αρχές

14 Ιουνίου, 2021

Η φόρτιση των κινητών τόσο η ενσύρματη όσο και η ασύρματη έχει γίνει ένας αγώνας ταχύτητας τα τελευταία χρόνια. Δεν πάει πολύς καιρός από τότε που φορτίζαμε τα κινητά μας με φορτιστές 5W, και τώρα έχουμε φτάσει αισίως στα 120W με τα 200W να μας «κοιτάζουν» από την γωνία!

Το γεγονός αυτό φαίνεται να έχει προβληματίσει τις κινεζικές αρχές οι οποίες πιστεύουν ότι τουλάχιστον στην ασύρματη φόρτιση η ταχύτητα δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τα 50W.

Τα νέα αυτά έρχονται από αναφορές του κινεζικού Υπουργείου Βιομηχανίας και Πληροφορικής το οποίο θέλει να βάλει φρένο στην ολοένα αυξανόμενη ταχύτητα φόρτισης.
Ο λόγος είναι ότι η ασύρματη φόρτιση σε υψηλές ταχύτητες φαίνεται να παρεμβαίνει στην ομαλή λειτουργία άλλων ασύρματων υπηρεσιών, κάτι που μπορεί να αποβεί καταστροφικό για συγκεκριμένους κλάδους της βιομηχανίας.

Για να είμαστε ειλικρινείς, τα 50W είναι ήδη εξαιρετικά γρήγορα για ασύρματη φόρτιση, ενώ για το κάτι τις παραπάνω υπάρχει πάντα και ο παλιός καλός ενσύρματος φορτιστής!

Ίσως έφτασε λοιπόν η στιγμή να σταματήσει αυτή η άτυπη κόντρα ταχύτητας, και οι κατασκευαστές να εστιάσουν στην εξέλιξη καλύτερων μπαταριών οι οποίες θα προσφέρουν μεγαλύτερη αυτονομία.

ΠΗΓΗ