Ο σεισμός της Ταϊβάν αναγκάζει την TSMC να διακόψει προσωρινά την παραγωγή ημιαγωγών

4 Απριλίου, 2024

Μετά τον καταστροφικό σεισμό μεγέθους 7,4 βαθμών στην Ταϊβάν στις 3 Απριλίου, έρχονται τώρα τα μεθεόρτια. Οι πληροφορίες δηλαδή ότι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τσιπ Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC) σταμάτησε προσωρινά τις δραστηριότητες του στις πληγείσες περιοχές.

Ενώ οι πρώτες αναφορές αναφέρουν ότι η TSMC έχει εκκενώσει τους υπαλλήλους από τις πληγείσες περιοχές, φαίνεται ότι το βασικό προσωπικό επιστρέφει τώρα στο χώρο για να αξιολογήσει τις ζημιές. Εδώ θα πρέπει να σας θυμίσουμε ότι η TSMC κατασκευάζει τσιπ για αρκετά μεγάλα ονόματα του κλάδου, όπως η Qualcomm, η NVIDIA και η Apple.

Αυτό αυτομάτως σημαίνει ότι οι ζημιές που προκλήθηκαν από τον σεισμό θα μπορούσαν να σημαίνουν σημαντική καθυστέρηση στην παραγωγή και την κατασκευή ημιαγωγών, καθώς ακόμη και μικρές δονήσεις μπορούν να προκαλέσουν την καταστροφή στην ιδιαίτερα ευαίσθητη διαδικασία κατασκευής τσιπ. Επίσης και άλλοι τοπικοί κατασκευαστές τσιπ, συμπεριλαμβανομένης της United Microelectronics Corp. έχουν επίσης αναστείλει τις δραστηριότητές τους.

Ο σεισμός είναι ο ισχυρότερος που έχει πλήξει την Ταϊβάν τα τελευταία 25 χρόνια, με εκατοντάδες τραυματίες και εγκλωβισμένους σε κτίρια. Μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι φέρονται να έχουν χάσει τη ζωή τους από τον σεισμό.