Η τελευταία ενημέρωση λογισμικού της Samsung προκαλεί πονοκεφάλους στους χρήστες των Galaxy S23

4 Απριλίου, 2024

Πρόσφατα η Samsung κυκλοφόρησε την ενημέρωση One UI 6.1 για τα Galaxy S23 η οποία έφερε μερικές ευπρόσδεκτες προσθήκες στην εμπειρία χρήσης όπως τα νέα χαρακτηριστικά Galaxy AI. Φυσικά οι χρήστες έσπευσαν να κατεβάσουν την ενημέρωση για να «παίξουν» με το Circle to Search και την αυτόματη μετάφραση. Τώρα, μια εβδομάδα μετά έχουν αρχίσει τα παράπονα για κάποια bugs που έφερε στα κινητά αυτή η ενημέρωση.

Αν και δεν γνωρίζουμε ακριβώς τη σοβαρότητα του προβλήματος, αρκετοί χρήστες στο Reddit μοιράστηκαν την απογοήτευσή τους για κάποια προβλήματα με το fingerprint reader του Galaxy S23. Αν και στην πραγματικότητα το σύστημα δεν σταματάει να λειτουργεί, δημιουργεί αρκετά προβλήματα με την αποτελεσματικότητα του.

 

Και αυτό που κάνει το πρόβλημα χειρότερο είναι ότι δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια ένδειξη σφάλματος. Οι χρήστες προσπαθούν να ξεκλειδώσουν το κινητό, αυτό δεν γίνεται και το εικονίδιο του reader απλά εμφανίζεται ξανά. Το σφάλμα αυτό φαίνεται να εμφανίζεται τυχαία, και μέχρι σήμερα ουδείς γνωρίζει τι ακριβώς φταίει.

Εδώ θα πρέπει να σημειώσετε ότι οι χρήστες που αντιμετώπισαν το πρόβλημα δοκίμασαν τα πάντα ενώ ακόμη και η επανακαταχώρηση των δαχτυλικών αποτυπωμάτων δεν φαίνεται να λύνει το πρόβλημα.
Αυτό το πρόβλημα φαίνεται επίσης να επηρεάζει όλα τα μοντέλα Galaxy S23, οπότε αν δεν έχετε κάνει ακόμα ενημέρωση, καλύτερα να την αναβάλλετε για λίγο καιρό ακόμη.

Η Samsung δεν έχει σχολιάσει επίσημα την κατάσταση, αλλά κάτι μας λέει ότι οι άνθρωποι της εταιρείας ήδη προσπαθούν να λύσουν το bug αυτό με μια νέα αναβάθμιση.