Ο σκληρός ανταγωνισμός από τη Huawei αναγκάζει την Apple να μειώσει τις τιμές στην Κίνα

25 Μαΐου, 2024

Τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ για την Apple. Κάποτε κοιτούσε τους πάντες από την κορυφή, αλλά τελευταία τα πράγματα δεν φαίνεται να πηγαίνουν και τόσο πρίμα.
Αντιμετωπίζει επιβράδυνση στις πωλήσεις αλλά και τις κακές πωλήσεις του Vision Pro, μια μεγάλη αγωγή από την κυβέρνηση των ΗΠΑ αλλά και πιέσεις και ρυθμιστικές εντολές από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στην Κίνα, για παράδειγμα, η συνεχιζόμενη κυριαρχία των τοπικών premium εμπορικών brands όπως η Huawei, ανάγκασε στην πραγματικότητα την Apple να μειώσει τις τιμές σε όλες τις συσκευές της, σε μια προσπάθεια να ανακτήσει κάποιο μερίδιο αγοράς. Για παράδειγμα, το βασικό μοντέλο iPhone 15 της εταιρείας κοστίζει σήμερα 4.599 γιουάν (636 δολάρια) από 5.999 γιουάν, ενώ το ακριβότερο iPhone 15 Pro Max κοστίζει 7.949 γιουάν (1.199 δολάρια), πολύ χαμηλότερα από την τιμή εκκίνησης των 9.999 γιουάν.

Σύμφωνα με την εταιρεία βέβαια οι μειώσεις τιμών είναι προσωρινές και θα διαρκέσουν μόνο από τις 20 Μαΐου μέχρι τις 28 του μήνα, αλλά οι «εκπτώσεις» σίγουρα δείχνουν έναν μικρό πανικό στο Κουπερτίνο.

Huawei skin banner L
Huawei skin banner R