Ο Snapdragon 8 Gen 4 θα είναι χρονισμένος στα 4.0GHz

3 Φεβρουαρίου, 2024

Ο Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 έφερε πολλές βελτιώσεις και νέα χαρακτηριστικά. Αλλά αν νομίζατε ότι αυτό ήταν το καλύτερο που μπορούσε να κάνει η Qualcomm θα πρέπει να αναθεωρήσετε.

Ο tipster Digital Chat Station έκανε μια δημοσίευση στο Weibo όπου αποκάλυψε τις πιθανές προδιαγραφές του Snapdragon 8 Gen 4. Μάλιστα αναφέρει ότι ο νέος επεξεργαστής θα είναι χρονισμένος στα εντυπωσιακά 4,0GHz.

Για λόγους σύγκρισης, ο Snapdragon 8 Gen 3 διαθέτει έναν πυρήνα Cortex-X4 Prime CPU χρονισμένο στα 3,3 GHz. Το άλμα στα 4,0GHz είναι τεράστιο και τα οφέλη στις επιδόσεις αναμένεται να είναι ιδιαίτερα μεγάλα.
Οι προδιαγραφές που διέρρευσαν λένε επίσης ότι το Snapdragon 8 Gen 4 θα μπορούσε να διαθέτει δύο πυρήνες υψηλής απόδοσης. Αν υποθέσουμε ότι η αναφορά είναι ακριβής, θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς θα τα καταφέρουν οι άλλοι κατασκευαστές απέναντι στην Qualcomm.

Η MediaTek επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι το chipset Dimensity 9400 θα κυκλοφορήσει το 4ο τρίμηνο του 2024. Το chipset φημολογείται ότι θα διαθέτει έναν μόνο πυρήνα Cortex-X5, τρεις πυρήνες Cortex-X4 και τέσσερις πυρήνες Cortex-A720 και θα βασίζεται επίσης στη διαδικασία κατασκευής 3nm της TSMC. Η MediaTek πλησιάζει σταθερά την Qualcomm τα τελευταία χρόνια αλλά φαίνεται ότι στο 2024 θα δούμε μια ενδιαφέρουσα μάχη για την κορυφή των επιδόσεων.