Το Circle to Search θα παραμείνει αποκλειστικό για τα κινητά Samsung και Google για αρκετό καιρό

3 Φεβρουαρίου, 2024

Με την ανακοίνωση των Galaxy S24, Galaxy S24+ και Galaxy S24 Ultra, η Samsung παρουσίασε επίσης μια πληθώρα χαρακτηριστικών AI, ένα από τα οποία είναι το Circle to Search. Αυτό δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη Google και στην πραγματικότητα παρουσιάστηκε επίσης από τη Google για τα Pixel 8 και Pixel 8 Pro την επομένη της εκδήλωσης της Samsung.

Από την στιγμή που η Google έβαλε αυτή την λειτουργία στα κινητά της οι περισσότεροι σκέφτηκαν ότι σύντομα θα το δουν και στα δικά τους Android κινητά. Αν και εσείς είστε ανάμεσα σε αυτούς…δυστυχώς θα σας απογοητεύσουμε.
Σύμφωνα με την ίδια τη Samsung, το Circle to Search θα παραμείνει αποκλειστικά σε συσκευές της Google και της Samsung τουλάχιστον μέχρι τον Οκτώβριο.

Πιο συγκεκριμένα μια ανακοίνωση της Samsung Ολλανδίας λέει:

Το Circle to Search μπορεί να γίνει διαθέσιμο σε συσκευές Android άλλων κατασκευαστών από τις 5 Οκτωβρίου 2024, αλλά δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το θέμα.

Πραγματικά η κίνηση αυτή δεν έχει λογική κατά την ταπεινή μας γνώμη. Δηλαδή η Google και η Samsung πραγματικά πιστεύουν ότι έχουν το πλεονέκτημα και ότι οι καταναλωτές θα πληρώσουν έναν σκασμό λεφτά (γιατί μιλάμε για ακριβά τηλέφωνα) μόνο και μόνο για να κάνουν αναζητήσεις κυκλώνοντας μια εικόνα;

Φυσικά η κίνηση αυτή είναι άσχημη και για την Google η οποία χρόνια τώρα διαφημίζει το Android ως ένα λειτουργικό πιο προσιτό και ανοικτό από αυτό της Apple. Αλήθεια, οι υπόλοιποι συνεργάτες της Google θα δεχτούν αυτή την μονοπωλιακή πολιτική χωρίς κανένα παράπονο; Μένει να δούμε τις εξελίξεις.