Η Apple ετοιμάζει το δικό της foldable αλλά δεν θα το δούμε πριν το 2026-2027

3 Φεβρουαρίου, 2024

Το πρώτο foldable κινητό της Apple θα μπορούσε να έρθει το 2026 ή το 2027, σύμφωνα με μια νέα πληροφορία από “πηγές της βιομηχανίας” στην Κορέα. Η εσωτερική οθόνη αναμένεται να είναι κάπου στις 7-8″ ίντσες, κάτι που θα το έβαζε δίπλα στο iPad mini.

Βέβαια προδιαγραφές και χαρακτηριστικά της συσκευής δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμη ενώ μην ξεχνάμε και τις φήμες ότι η Apple δοκιμάζει μια νέα γενιά iPad mini με οθόνη OLED. Μάλιστα οι φήμες λένε ότι η Apple θέλει να φέρει τις οθόνες OLED σε όλη την σειρά των iPad.

Τόσο η Samsung Display όσο και η LG Display φέρονται να έχουν προμηθεύσει την Apple με δείγματα αναδιπλούμενων οθονών σε 6” και 7” ίντσες αλλά η Apple αποφάσισε να ανέβει λίγο σε διαστάσεις μετά από τις δοκιμές που έκανε.
Φυσικά αν το project αυτό προχωρήσει πιθανότερος προμηθευτής της Apple αναμένεται να είναι η Samsung η οποία έχει και τεράστια εμπειρία στις foldable οθόνες. Η LG Display είναι πιθανό να ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή αναδιπλούμενων πάνελ για την Apple ένα χρόνο μετά τη Samsung, αν η Apple ακολουθήσει στρατηγική δύο προμηθευτών.

Αργότερα, γύρω στο 2028, η Apple μπορεί επίσης να λανσάρει ένα αναδιπλούμενο προϊόν 20,25 ιντσών, το οποίο θα φέρει είτε την επωνυμία iPad είτε Mac. Φυσικά το μέγεθος 20,25″ αναφέρεται στην εσωτερική, αναδιπλούμενη οθόνη.

Πηγή