Οι ειδικοί του High End ήχου της Moondrop ετοιμάζουν Hi-Fi smartphone

10 Φεβρουαρίου, 2024

Η Moondrop είναι μια εταιρεία που ειδικεύεται σε προϊόντα ήχου high end, όπως ακουστικά και in-ear monitors (IEMs), αλλά φαίνεται ότι η εταιρεία αποφάσισε να λανσάρει ένα τηλέφωνο Hi-Fi. Το τι ακριβώς θα είναι αυτό, κανείς δεν γνωρίζει αλλά είναι αλήθεια ότι ακούγεται ενδιαφέρον.

Τα τηλέφωνα που υποστηρίζουν ήχο Hi-Res δεν είναι τόσο συνηθισμένα στις μέρες μας, αν και μπορείτε ακόμα να βρείτε κάποια στην αγορά. Για παράδειγμα, όπως επισημαίνει το What Hi-Fi, το Sony Xperia 1V υποστηρίζει ήχο Hi-Res μέσω της χρήσης της ενσωματωμένης θύρας ήχου 3,5 χιλιοστών οπότε περνάει τις προδιαγραφές για hi-fi κινητό. Κάποια νέα κινητά όπως το ROG Phone 8 Pro Edition επίσης υποστηρίζουν επίσης Hi-Res ήχο και διαθέτουν θύρες 3,5 mm. Δυστυχώς οι λεγόμενοι «μεγάλοι» κατασκευαστές έχουν αφαιρέσει την θύρα ακουστικών και ψηφίζουν ασύρματο ήχο.

Για να είμαστε ειλικρινείς ουδείς γνωρίζει το αν η Moondrop όντως ετοιμάζει ένα κινητό και τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί από την ίδια την εταιρεία. Ωστόσο, στην επίσημη ιστοσελίδα της Moondrop, υπάρχει τώρα μια νέα κατηγορία “τηλέφωνο” που εμφανίζεται στην κορυφή της σελίδας. Όταν κάνετε κλικ σε αυτήν, εμφανίζεται ένα σύντομο μήνυμα. Λέει “5G HiFi Mobile Audio Device. Εξερευνήστε την ενσωμάτωση της τέχνης και της λογικής. Σύντομα.”

Φυσικά μπορεί πάντα να εννοεί ένα νέο music player αλλά με δεδομένο ότι η κατηγορία έχει πεθάνει προ πολλού θα ήταν αρκετά πιο λογικό να πρόκειται για ένα κινητό τηλέφωνο με ιδιαίτερα εξελιγμένες audio λειτουργίες. Το τηλέφωνο φαίνεται να ονομάζεται MIAD01 και στην teaser εικόνα μοιάζει να έχει τα κλασικά πλήκτρα στην αριστερή του πλευρά.
Αλήθεια ποιος θα έλεγε όχι σε ένα κινητό με πραγματικά κορυφαίο ήχο;