Η Apple σαρώνει στο Top 10 των κινητών για το 2023

12 Φεβρουαρίου, 2024

Ο οργανισμός ερευνών αγοράς Canalys παρουσίασε πρόσφατα την πολυαναμενόμενη λίστα με τα 10 κορυφαία μοντέλα smartphones που απεστάλησαν παγκοσμίως το 2023. Τα ευρήματα τις έρευνας αποκάλυψαν κάτι εντυπωσιακό αλλά μάλλον αναμενόμενο. Τα μοντέλα iPhone της Apple έχουν εδραιώσει την κυριαρχία τους στην αγορά των flagship smartphone, ενώ η παρουσία της Samsung γίνεται κυρίως αισθητή στην μεσαία κατηγορία.

Από τις δέκα πρώτες θέσεις, τα iPhone της Apple κατέλαβαν επτά θέσεις, μια απόδειξη ότι στο premium κομμάτι της αγοράς η Apple κυριαρχεί χωρίς αντίπαλο. Στην κορυφή βρίσκεται το iPhone 14 Pro Max, ακολουθούμενο στενά από τον διάδοχό του, το iPhone 15 Pro Max. Τα iPhone 14, iPhone 14 Pro και iPhone 13 συμπληρώνουν τις πέντε πρώτες θέσεις.

Το iPhone 15 Pro εξασφάλισε την έβδομη θέση, κάτι που δείχνει ότι η ζήτηση για τα νέα μοντέλα της Apple είναι σταθερή. Ακόμη και το iPhone 13, ένα παλαιότερο μοντέλο, διατήρησε τη δημοτικότητά του, εξασφαλίζοντας τη δέκατη θέση στη λίστα.

Αντίθετα, η παρουσία της Samsung στην πρώτη δεκάδα οφείλεται κυρίως στις προτάσεις της μεσαίας κατηγορίας. Τα Samsung Galaxy A14 4G, Galaxy A54 5G και Galaxy A14 5G διεκδίκησαν την έκτη, την όγδοη και την ένατη θέση αντίστοιχα. Ενώ η Samsung συνεχίζει να απευθύνεται σε ένα ευρύ φάσμα καταναλωτών, η απουσία οποιουδήποτε premium μοντέλου στην κορυφαία κατάταξη αναδεικνύει τον έντονο ανταγωνισμό που δημιουργεί η Apple στην high-end κατηγορία.

Τα στοιχεία της Canalys υπογραμμίζουν τη διαρκή απήχηση των iPhones της Apple στους καταναλωτές παγκοσμίως. Όσο για τη Samsung, ενώ οι προτάσεις της μεσαίας κατηγορίας παραμένουν δημοφιλείς, η εταιρεία ίσως χρειαστεί να αναθεωρήσει την στρατηγική της στην premium κατηγορία προσφέροντας πραγματική καινοτομία και όχι μικρές και κάποιες φορές αδιάφορες για την πλειοψηφία των χρηστών αναβαθμίσεις.

Huawei skin banner L
Huawei skin banner R