Οι κυρώσεις των ΗΠΑ δίνουν ώθηση στην ανάπτυξη των τσιπ της Huawei σύμφωνα με τον CEO της Intel

5 Ιουνίου, 2024

Ο διευθύνων σύμβουλος της Intel – Pat Gelsinger δήλωσε πρόσφατα ότι οι αμερικανικές κυρώσεις στην Huawei έχουν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που θα ήθελαν οι ΗΠΑ. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε ότι οι ακραίοι έλεγχοι και περιορισμοί στην ουσία ενίσχυσαν την πρόοδο των τσιπ στην Κίνα.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου 2024 Computex Taipei, ο Pat Gelsinger εκφώνησε ομιλία στην οποία ανέπτυξε την οπτική του για την εποχή των τσιπ τεχνητής νοημοσύνης. Παράλληλα, ο διευθύνων σύμβουλος της Intel δήλωσε ότι οι έλεγχοι εξαγωγών των ΗΠΑ βοηθούν έμμεσα την Κίνα και επιχειρήσεις όπως η Huawei στην ανάπτυξη τσιπ.

Ο Pat λέει ότι οι νέοι αμερικανικοί κανονισμοί τελικά αναγκάζουν τις κινεζικές εταιρείες να γίνουν πιο ανεξάρτητες και όχι να βασίζονται σε άλλους. Προσθέτει ακόμη ότι οι αμερικανικές αρχές θα πρέπει να βρουν άλλον τρόπο να θωρακίσουν την ασφάλεια του έθνους τους αντί να θέτουν νέους και αυστηρότερους κανόνες, καθώς αυτοί θα ενθαρρύνουν τελικά τη Huawei και τους συνεργάτες της να αναπτύξουν τσιπ με εξαρτήματα που κατασκευάζονται στην Κίνα και τα οποία συμπληρώνουμε εμείς θα είναι τελικά ανταγωνιστικά των αμερικανικών.

Πρόσφατα η κυβέρνηση Μπάιντεν φέρεται να ακύρωσε τις άδειες της Intel και της Qualcomm για την πώληση των κορυφαίων τους τσιπ στην Κίνα. Η κυβέρνηση προχώρησε σε αυτό το βήμα μετά το λανσάρισμα του MateBook X Pro 2024 της Huawei το οποίο είναι εξοπλισμένο με το κορυφαίο Intel Core Ultra 9.
Όταν ρωτήθηκε σχετικά με την επιχειρηματική πρόοδο της Intel, ο διευθύνων σύμβουλος δήλωσε ότι τα πράγματα βρίσκονται σε καλό δρόμο και ότι επί του παρόντος διαθέτει μια ισορροπημένη αλυσίδα εφοδιασμού. Ανέφερε επίσης ότι η Intel φέρει προηγμένα εργαλεία, γεγονός που αποτελεί πλεονέκτημα στην μάχη με τον ανταγωνισμό από την Κίνα. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι η Intel θα συνεχίσει να πωλεί τους επεξεργαστές της στην Κίνα για καλύτερη ανάπτυξη και συλλογή εσόδων.

«Θα συνεχίσουμε να εξάγουμε όλα τα προϊόντα μας στην Κίνα και θα παρέχουμε προϊόντα GPU όπως το Gaudi για AI computing ».

Κινεζικές εταιρείες όπως η Huawei συνεργάζονται πλέον με εγχώριους κατασκευαστές και προμηθευτές τσιπ για να αποκτήσουν και πάλι πρόσβαση σε τεχνολογία νέας γενιάς.
Ορισμένες αναφορές προέβλεψαν μάλιστα ότι η εταιρεία θα μπορούσε να κάνει ένα βήμα προς την τεχνολογία τσιπ των 5 και 3 nm, ένα βήμα που σίγουρα θα ανησυχήσει ακόμη περισσότερο την ηγεσία των ΗΠΑ.

Huawei skin banner L
Huawei skin banner R